Άγρια δολοφονία στην Κέρκυρα: Το θύμα έκανε οτοστοπ στο δολοφόνο

Λίγο πριν την δολοφονία οι δύο άνδρες είχαν τσακωθεί στο καφενείο του χωριού
Vera_Petrunina via Getty Images

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κέρκυρα, υπό το φόβο βεντέτας μετά τη δολοφονία 63χρονου στην Κέρκυρα.

Δράστης είναι 44χρονος Κερκυραίος, ο οποίος υπό την επήρεια μέθης σκότωσε με καραμπίνα που είχε κομμένη την κάνη έναν 63χρονο συγχωριανό του. Πριν το έγκλημα οι δυο τους είχαν τσακωθεί στο καφενείο του χωριού. Αντάλλαξαν ύβρεις και ρατσιστικά σχόλια. Αρκετό καιρό πριν τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τσακωθεί και για το θέμα του Κατσίφα.

Την ημέρα της δολοφονίας ο 44χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον αγροτικό δρόμο Δραγωτινών-Σπαρτερών στη νότια Κέρκυρα, όπου υπό καταρρακτώδη βροχή είδε τον 63χρονο να του κάνει οτοστοπ. Είχε προηγηθεί ο καυγάς στο καφενείο. Ο δράστης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, φέρεται να είπε στον 63χρονο: «Έχεις το θράσος να μου κάνεις και οτοστοπ». Ακολούθησε νέος τσακωμός στο σημείο.

Στη συνέχεια, ο 44χρονος πήγε στο σπίτι του, πήρε το κυνηγητικό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές το θύμα στην περιοχή του τραχήλου και της δεξιάς κλείδας, αφαιρώντας του τη ζωή. «Περίμενε να του επιτεθεί σε απόμερο σημείο. Δεν υπήρχαν μάρτυρες, ενώ η βροχή εξαφάνισε όλα τα στοιχεία από το χώρο του εγκλήματος», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Η σορός του 63χρονου, μόνιμου κάτοικου του νησιού, αλβανικής υπηκοότητας, βρέθηκε την επόμενη μέρα της δολοφονίας του από κάτοικο της περιοχής. Αρχικά ο δράστης είπε ψέματα στην Αστυνομία ότι πέταξε το όπλο στη θάλασσα στο λιμάνι. Παρότι οι δύτες σάρωσαν το βυθό, βγάζοντας τόνους από φύκια, δεν βρέθηκε εκεί το όπλο, καθώς ο 44χρονος έλεγε ψέματα.

Το θύμα έχει τρία παιδιά και ο δράστης τέσσερα. Μετά την ομολογία του εγκλήματος ο 44χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι ο 63χρονος του έβρισε τη μάνα. «Ο πατέρας μου έλειπε στα καράβια. Μεγάλωσα με τη μάνα μου. Δε μπορώ να ακούω κάποιον να τη βρίζει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι ο δράστης οδηγήθηκε στην φυλακή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.