Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ: Κρατούν μυστικά τα νέα στοιχεία της έρευνας

Βασικό ζητούμενο είναι η πλήρης χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησαν οι δράστες.
Ανδρες της Σήμανσης στο σημείο της δολοφονίας, στον Αλιμο.
Ανδρες της Σήμανσης στο σημείο της δολοφονίας, στον Αλιμο.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αποφασισμένοι να κρατήσουν μυστική την όποια εξέλιξη τής έρευνάς τους για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη, Γιώργου Καραϊβάζ, δηλώνουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση τής υπόθεσης, διότι -όπως λένε- από αυτό το σημείο και ύστερα, κάθε νέα πληροφορία που δημοσιοποιείται, μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δράστες.

Παραδέχονται, όμως, ότι βασικό ζητούμενο είναι η πλήρης χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησαν οι δράστες, πριν και μετά την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και επεξεργάζονται με μεγάλη προσοχή τα δεκάδες βίντεο, που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα, αναζητώντας το λάθος, στο οποίο πιθανά υπέπεσαν οι δολοφόνοι, παρά την προσεκτική οργάνωση του σχεδίου τους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Στο στόχαστρο των ερευνητών του Ανθρωποκτονιών θα μπουν κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για ελάχιστο χρόνο, το επίμαχο διάστημα της Παρασκευής, αλλά και τηλεφωνικές συνδέσεις, που αντιστοιχούν σε αλλοδαπούς, καθώς κατά το παρελθόν κακοποιοί χρησιμοποίησαν αριθμούς καταχωρημένους σε ονόματα αλλοδαπών, που όμως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα.

Η σύζυγος του θύματος, πέραν της αρχικής συζήτησής της με τους αστυνομικούς, κατά την οποία δεν μπόρεσε να προσθέσει πολύτιμα στοιχεία, δεν έχει καταθέσει με λεπτομέρειες στον 11ο όροφο τής ΓΑΔΑ, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, έδειξε πλήρως διατεθειμένη να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί τις έρευνες και για αυτό και έχει συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους αξιωματικούς.

Δημοφιλή