Η αποστομωτική απάντηση επιστήμονα της NASA σε άνδρα που προσέβαλε την ευφυΐα της

Ο άνδρας τη ρώτησε σε εφαρμογή γνωριμιών, αν εργάστηκε στο ερευνητικό κέντρο ως ρεσεψιονίστ.

Η επιστήμονας Λόρεν Μακιόν, έλαβε θετική ανταπόκριση στο Τουίτερ για την απάντησή της σε άνδρα που της έστειλε μήνυμα σε εφαρμογή γνωριμιών και αμφισβήτησε την ευφυΐα της.

Η 28χρονη Μακιόν μόλις είχε μετακομίσει στο Λονδίνο από την Ιρλανδία, μόλις ολοκλήρωσε το διδακτορικό της. Η νεαρή επιστήμονας δημιούργησε λογαριασμό στην εφαρμογή Hinge με σκοπό να γνωρίσει κόσμο στη νέα της πόλη, όπως δήλωσε. Η μεγάλη θαυμάστρια του πλανήτη Αρη, όπως της αρέσει να αυτοαποκαλείται, είχε πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο ερευνητικό κέντρο της NASA, Ames, στην Καλιφόρνια, στο οποίο μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποτρέψουμε την απώλεια οστικής πυκνότητας καθώς και την ατροφία των μυών των αστροναυτών που ταξιδεύουν εδώ και μήνες στον κόκκινο πλανήτη.

Η δρ.Μακιόν θεώρησε ότι αυτή η λεπτομέρεια έπρεπε να προστεθεί στις προσωπικές πληροφορίες που ζητάει η πλατφόρμα. Λίγες ημέρες αργότερα, έλαβε ένα μήνυμα από έναν άνδρα με το όνομα Μάϊκι, ο οποίος σχολίασε κάτω από την αναφορά στη NASA. «Είναι τόσο κουλ, περίμενε μέχρι να το πω στους γονείς μου», έγραψε ο άνδρας. Τότε η Μακιόν τον προσκάλεσε σε συζήτηση στο τσατ και η πρώτη φράση που έγραψε εκείνος ήταν: «Τι είσαι λοιπόν, η ρεσεψιονίστ στη NASA;». Και συμπλήρωσε: «Αστειεύομαι, φαίνεσαι έξυπνη».

Η δρ.Μακιόν απάντησε στην ερώτηση με το εξής αποστομωτικό μήνυμα: «Είμαι αρκετά έξυπνη ώστε τουλάχιστον να γνωρίζω ότι το να κρίνεις την ευφυϊα μιας γυναίκας βασιζόμενος στην εμφάνισή της, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Υ.Γ: Η μητέρα μου είναι ρεσεψιονίστ σε δημοτικό σχολείο και είναι η πιο σοφή, ευγενική και γεμάτη έμπνευση γυναίκα που γνωρίζω. Τόσο πολύ τη θαυμάζω, που η πτυχιακή μου στην επιστήμη των πλανητών είναι αφιερωμένη σε εκείνη».

Η επιστήμονας δημοσίευσε τα μηνύματα στο Τουίτερ και έγραψε: «Γι’αυτό κυρίες και κύριοι, είμαι ελεύθερη».

Οι δημιουργοί της εφαρμογής δεν έμειναν ευχαριστημένοι - όπως ήταν αναμενόμενο - με την συμπεριφορά του άνδρα, τόσο πολύ που προσφέρθηκαν να πληρώσουν για το επόμενο ραντεβού της γυναίκας.

Πηγή: Sky News