Η Ελλάδα  «Πιο Επιθυμητός Προορισμός της Ευρώπης»

Κορυφαία διάκριση στα Βραβεία Wanderlust στο Λονδίνο - διακρίσεις και για τα ελληνικά νησιά
.
.
Prash1

Στον εμβληματικό Πύργο του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε η 21η απονομή Wanderlust Travel Awards, που αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τον παγκόσμιο τουρισμό.

Στη φετινή απονομή δόθηκαν 15 βραβεία, με ψήφους από αναγνώστες και επαγγελματίες του τουρισμού (τουριστικά γραφεία, tour operators, ξεναγούς, κ.ά) σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να αναδείξουν τους καλύτερους προορισμούς σε δύο βασικές κατηγορίες: στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι αναγνώστες του περιοδικού Wanderlust, του μακροβιότερου ταξιδιωτικού περιοδικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέδειξαν την Ελλάδα πρώτη στην κατηγορία του «Πιο Επιθυμητού Προορισμού στην Ευρώπη» (Most Desirable Country –Europe).

Επιπρόσθετα, τα ελληνικά νησιά τιμήθηκαν με το χάλκινο βραβείο ως «Πιο Επιθυμητή Περιοχή στην Ευρώπη» (Most Desirable Region –Europe) και η Κρήτη με το χάλκινο βραβείο του «Πιο Επιθυμητού Νησιού στην Ευρώπη» (Most Desirable IslandEurope).

Στην διάρκεια της απονομής του βραβείου «Most Desirable Country», ο George Kipouros, διευθυντής του περιοδικού Wanderlust ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα ήταν πάντοτε ένα είδος “μύησης” για πολλούς ταξιδιώτες. Ωστόσο, οι αναγνώστες μας ανακαλύπτουν τώρα, εκ νέου, έναν γοητευτικό προορισμό που προσφέρει άφθονο πολιτισμό, φυσική ομορφιά και γαστρονομικές εμπειρίες, καθ′ όλη τη διάρκεια του έτους και πέρα από τα φημισμένα νησιά του».

«Το σχέδιο και η σκληρή δουλειά ανταμείβονται με μια εξαιρετική χρονιά που αποτελεί και νέο ορόσημο για τον τουρισμό μας. Όμως με την βράβευση της Ελλάδας ως “Πιο Επιθυμητού προορισμού της Ευρώπης” από τα Wanderlust, όπως και με την βράβευση των ελληνικών νησιών και της Κρήτης, αναγνωρίζεται η μεγάλη προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει όλοι τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Συνολικά τα βραβεία Wanderlust Travel Awards 2022:

Most Desirable Country (Rest of World): Costa Rica

Most Desirable Country (Europe): Greece (France – Spain)
Most Desirable Region (Rest of World): Florida

Most Desirable Region (Europe): Normandy (Andalucia – Greek Islands)
Most Desirable City (Rest of World): New Orleans
Most Desirable City (Europe): Dubrovnik (Tallinn – Lisbon)

Most Desirable Island (Rest of World): Palawan
Most Desirable Island (Europe): Ireland (Malta – Crete)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα