Η Linde μετατρέπει τους καταράκτες του Νιαγάρα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο υδρογόνου

Η Linde είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υγρού υδρογόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτός ο νέος σταθμός θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα προϊόντων.
Anadolu Agency via Getty Images

Η πολυεθνική εταιρία Linde φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια μονάδα ηλεκτρόλυσης 35 MW στα αμερικανικά εδάφη του ποταμού Νιαγάρα, που ανήκει στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την Linde, οι διασημότεροι καταρράκτες του κόσμου θα αξιοποιηθούν για την παραγωγή «πράσινου» υδρογόνου από το 2025.
Χρησιμοποιώντας την υδροηλεκτρική ενέργεια και μέσω του ηλεκτρολύτη, η μονάδα της Linde θα παράγει βιώσιμο υγρό υδρογόνο.

Αυτή είναι η πρώτη μονάδα από αρκετές αντίστοιχες μονάδες που η εταιρεία φιλοδοξεί να κατασκευάσει στις ΗΠΑ, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση υδρογόνου - που αρχίζει να επεκτείνεται και στα αυτοκίνητα. Παρότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις και αρκετά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, αναφέρει το WNYPapers.

«Η Linde είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υγρού υδρογόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτός ο νέος σταθμός θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα προϊόντων σε μια εποχή αυξανόμενης ζήτησης πελατών σε αρκετές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της αεροδιαστημικής, των ηλεκτρονικών και της κατασκευής», δήλωσε ο Τόντ Λάουσον, Αντιπρόεδρος της Linde και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έργα «πράσινου» υδρογόνου για να βοηθήσουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης και να συμβάλουμε σε μια πιο βιώσιμη ενεργειακή οικονομία».

Η Linde είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση και διανομή υδρογόνου, διαθέτοντας σήμερα τη μεγαλύτερη ποσότητα αποθηκευμένου υδρογόνου του πλανήτη.

Το δίκτυο των αγωγών της φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει τοποθετήσει ήδη πάνω από 200 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Διαθέτει 80 εργοστάσια ηλεκτρόλυσης σε αρκετές χώρες της Γης, και προσφέρει πρώτες ύλες σε εκατοντάδες συνεργάτες της στους χώρους των χημικών, της ενέργειας, της διατροφικής αλυσίδας, της υγείας, της εξόρυσης και της βαριάς βιομηχανίας. Μεταξύ των πρώτων υλών αυτών είναι το καθαρό οξυγόνο για νοσοκομεία, ειδικά αέρια για την κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων, και φυσικά το υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Καθώς πολλές από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου ήδη διαθέτουν οχήματα με κυψέλες υδρογόνου, και εξελίσσουν διαρκώς αυτήν την τεχνολογία - ακόμα και τη χρήση υδρογόνου για την απευθείας καύση του στους κυλίνδρους των κλασσικών θερμικών κινητήρων - η επέκταση της παραγωγής υδρογόνου είναι κρίσιμη για τη συνεχιζόμενη μετάβαση στην «καθαρή» αυτοκίνηση.

Δημοφιλή