Η μυστική κινηματογραφική αίθουσα στο Μπάκιγχαμ και η απαγόρευση του «The Crown»

Τι υποστηρίζει ο βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Λάσεϊ.
fritschk via Getty Images

Η τέταρτη σεζόν της σειράς του Netflix «The Crown» έκανε πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου, αλλά ως φαίνεται το προσωπικό στο παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν μπορεί να την παρακολουθήσει.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του BBC, Έμιλι Μέιτλις, η οποία επισκέφθηκε το παλάτι για τη συνέντευξη με τον πρίγκιπα Άντριου στην εκπομπή της Newsnight, τον Νοέμβριο του 2019, το νότιο σαλόνι στο Μπάκιγχαμ έχει μετατραπεί σε κινηματογραφική αίθουσα.

Άλλωστε, η φήμη ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει ένα μυστικό κινηματογράφο, ώστε το βασιλικό προσωπικό να απολαμβάνει ιδιωτικές προβολές, κυκλοφορούσε επί σειρά ετών.

Όπως έγραφε η Μέιτλις στους The Times, όταν έκανε την πρόταση να προβάλλουν στην αίθουσα το «The Crown», μέλος του προσωπικού απάντησε -περίπου απολογητικά- ως εξής: «Την περασμένη εβδομάδα είδαμε το Downtown Abbey, αλλά δεν μπορούμε να δούμε το The Crown εδώ».

Σε κάθε περίπτωση, έχει γίνει πολλή συζήτηση σχετικά με το εάν τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, παρακολουθούν τη σειρά - φαινόμενο.

Ο βασιλικός βιογράφος Ρόμπερτ Λάσεϊ υποστηρίζει ότι η οικογένεια αρνείται να την παρακολουθήσει επειδή είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Όπως είχε πει στο Radio Times «κάθε φορά που κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ερωτάται για το ‘The Crown’, αρνείται πάντα ότι το παρακολουθεί. Κι αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή η φαντασία μπορεί να αποδώσει μια αλήθεια που τα ίδια τα γεγονότα αδυνατούν […] Θα έλεγα ότι το ‘The Crown’ είναι ό,τι πιο κοντινό σε μία αναδημιουργία της πραγματικότητας της βασιλικής ζωής. Δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ, αλλά υπάρχει μια τεράστια ομάδα ιστορικών ερευνητών που εξετάζουν με επιμέλεια κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι αυτό που παρακολουθούμε στα αισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων είναι ορθό», πρόσθεσε.

Πηγή: insider

Δημοφιλή