Η Μπέτι Γουάιτ γίνεται 99 χρονών κι αποκαλύπτει το μυστικό μακροζωΐας της

Είναι πάρα πολύ απλό κι αποτελεσματικό, αρκεί να το υιοθετήσει κανείς ως στάση ζωής.
Η Μπέτυ Γουάιτ το 2015
Mario Anzuoni / Reuters
Η Μπέτυ Γουάιτ το 2015

Καθώς η Μπέτι Γουάιτ πλησιάζει τα 99 έτη την Κυριακή, η αγαπημένη κωμικός μοιράζεται συμβουλές για το ότι πάντα βρισκόταν στην φωτεινή πλευρά της ζωής.

«Δεν μου αρέσει η άλλη πλευρά», λέει στο People. «Η θετική πλευρά έχει πολύ περισσότερη πλάκα».

Κανένας δεν αγαπά το να περνά καλά περισσότερο από την Γουάιτ. Γεννημένη το 1922 στο Οακ Παρκ του Ιλλινόις, ονειρεύτηκε να γίνει δασοφύλακας αλλά οι γυναίκες στην εποχή της δεν είχαν δικαίωμα (αναγορεύτηκε τιμητικά δασοφύλακας σε ηλικία 88 ετών από την Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ).

Στην διάρκεια της ζωής της έγινε παράδειγμα για το πώς μπορεί να ζήσει κανείς καλά και πολύ. «Είμαι ευλογημένη με καλή υγεία», σημειώνει απλά, «κι έτσι το να φθάσω στα 99 δεν έχει καμία διαφορά από τα 98».

Ποιο είναι εκείνο το πράγμα που της επιτρέπει να συνεχίζει;

«Η αίσθηση του χιούμορ», απαντά. «Το να μην παίρνουμε τον εαυτό μας τόσο σοβαρά. Μπορείς να πεις ψέματα στους άλλους - όχι πώς θα το έκανα - αλλά δεν μπορείς να πεις ψέματα στον εαυτό σου».

Τώρα, φορώντας μάσκα, μοιράζεται αυτή την συμβουλή για μακριά και χαρούμενη ζωή: «Ξανά το να έχουμε αίσθηση του χιούμορ», λέει. «Απλά να κοιτάμε την θετική πλευρά και να μην κολλάμε στα αρνητικά. Μας παίρνει πολύ ενέργεια να είμαστε αρνητικοί. Επίσης, το να έχεις έναν καλό ατζέντη ο οποίος με κρατά απασχολημένη όλο τον καιρό».

ΠΗΓΗ: People