ΔΙΕΘΝΕΣ
01/08/2019 12:37 EEST | Updated 01/08/2019 13:02 EEST

Είναι 107 ετών και την ημέρα των γενεθλίων της αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας της

Και όποιος θέλει ας ακούσει τη συμβουλή της.

Η Louise Signore γιόρτασε την Τετάρτη τα 107α γενέθλιά της. Το ερώτημα που τέθηκε, όπως πάντα σε όσους έχουν περάσει σε αυτή την ελίτ κατηγορία των υπεραιωνόβιων, είναι φυσικά ένα: «ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας».

Η ηλικιωμένη ζει στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και όπως λέει ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή και γυμνάζεται συχνά. Ωστόσο δεν πιστεύει πως αυτός είναι ο λόγος που κατάφερε να ζήσει τόσα πολλά χρόνια.

«Εάν έχουν γυμναστική (σ.σ. στο κοινοτικό κέντρο), κάνω γυμναστική. Εάν έχουν χορό, κάνω χορό. Μετά το μεσημεριανό γεύμα παίζω μπίνγκο. Έτσι έχω μια γεμάτη ημέρα, λέει στο WCBS το οποίο συνεργάζεται με το CNN. Ωστόσο, η ίδια εντοπίζει το μυστικό της μακροζωίας στην αποφυγή μιας επιλογής που κάποιοι συνεχίζουν και στις μέρες μας να θεωρούν ως προορισμό του ανθρώπου: τον γάμο και ό,τι συνεπάγεται, προφανώς, αυτού.

«Νομίζω πως το μυστικό για το 107 (σ.σ. η ηλικία της) είναι ένα: δεν παντρεύτηκα ποτέ. Νομίζω πως αυτό είναι το μυστικό».

Βέβαια και η αδερφή της είναι 102 ετών, οπότε φαίνεται πως η μακροζωία είναι χαρακτηριστικό της οικογένειας.

Η Signore γιόρτασε τα γενέθλιά της στο κοινοτικό κέντρο Bartow στο Coop City και περισσότερα από 100 άτομα παραβρέθηκαν στο πάρτι της.

Σήμερα, η Alelia Murphy, 114 ετών, θεωρείται πως είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που ζει στις ΗΠΑ και, όπως και η Signore, μένει στη στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: CNN