Η νέα ταινία του Ράσελ Κρόου θα ανοίξει τα σινεμά στις ΗΠΑ την 1η Ιουλίου

Το ψυχολογικό θρίλερ «Unhinged» του Ντέρικ Μπόρτε θα ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής, αλλά σε μια νέα κανονικότητα.
Yves Herman / Reuters

Τις τελευταίες εβδομάδες τα στούντιο του Χόλιγουντ και οι μεγάλες κινηματογραφικές αλυσίδες βρίσκονται σε συζητήσεις για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα, με σημείο αναφοράς την 1η Ιουλίου, που σημαίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, το οποίο συμπίπτει με την αμερικανική Ημέρα Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου), ελπίζοντας ότι το κοινό θα επιστρέψει στις αίθουσες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες θα είναι το ψυχολογικό θρίλερ «Unhinged» του Ντέρικ Μπόρτε, με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, ταινία η οποία στην πραγματικότητα θα λειτουργήσει ως βαρόμετρο σε σχέση με τις αντιδράσεις του κοινού.

Μάλιστα, η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής / διανομής Solstice Studios (του βετεράνου παραγωγού Μαρκ Γκιλ) μετέφερε την ημερομηνία από τις 4 Σεπτεβρίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, στο σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, εκτιμώντας ότι οι περισσότερες αίθουσες θα είναι σε λειτουργία. Η μεταφορά προέκυψε μετά το ντόμινο των αναβολών, καθώς όπως είπε ο Μαρκ Γκιλ, με το ξέσπασμα της πανδημίας η ταινία «A Quiet Place 2» (με την Έμιλι Μπλαντ) «προσγειώθηκε στην ημερομηνία μας, οπότε όταν είσαι σε ένα ταχύπλοο και βλέπεις ένα τεράστιο πλοίο να έρχεται προς το μέρος σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθείς από το σημείο που βρίσκεσαι».

Η σχετικά χαμηλού προϋπολογισμού ταινία (33 εκατ. δολάρια) αφηγείται ένα τρομακτικό κυνηγητό μεταξύ ενός άγνωστου άνδρα (Ράσελ Κρόου) και μίας γυναίκας (Κάρεν Πιστόριους), η οποία προκαλεί την οργή του όταν πατάει την κόρνα του αυτοκινήτου της κατά λάθος σε ένα φανάρι.

Παρά το γεγονός ότι κατά παράδοση πρόκειται για το κινηματογραφικό Σαββατοκύριακο των blockbuster στις ΗΠΑ, η πανδημία αναδιαμορφώνει ως είναι ευνόητο πλήρως το τοπίο, ενώ η επιστροφή στους κινηματογράφους θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία.

Τη διανομή της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες έχει η Tanweer, αλλά χωρίς προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία εξόδου.

Με πληροφορίες από Deadline

Δημοφιλή