Η ψηφιακή επιχειρηματική πλατφόρμα Siemens Xcelerator

H Siemens Ελλάδος επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.
SIEMENS

Η ψηφιακή επιχειρηματική πλατφόρμα, Siemens Xcelerator, που παρουσίασε η Siemens Ελλάδος, επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών, κάθε μεγέθους, των κτηρίων, των δικτύων και των μεταφορών. Συνδυάζοντας τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο, η πλατφόρμα περιλαμβάνει το portfolio των προηγμένων τεχνολογιών της Siemens, λύσεις hardware και software, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός πανίσχυρου οικοσυστήματος, μεταξύ πελατών, συνεργατών και προγραμματιστών.

Ο Δρ. Peter Koerte, Chief Technology & Chief Strategy Officer, Siemens AG, αναφέρθηκε στα προνόμια που πηγάζουν από την εφαρμογή ισχυρών τεχνολογιών, όπως τα digital twins, η τεχνητή νοημοσύνη και το edge computing, οι οποίες βρίσκονται στο Siemens Xcelerator και ενδυναμώνουν τους πελάτες στο ταξίδι της ψηφιακής τους μεταστροφής.

Ο Δρ. Βασίλης Χατζίκος, CEO της Siemens A.E., τόνισε τη σημασία της ταχύτερης διείσδυσης των ψηφιακών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις, ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και της οικοδόμησης ενός οικοσυστήματος εταίρων που θα υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της απόδοσης, της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητάς του.

Η διαχείριση της ενέργειας και του κόστους είναι ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα με τη βιωσιμότητα να αναδύεται ως κρίσιμο παράγοντα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν στη συνολική στρατηγική τους. Ο Χάρης Τολούμης, Head of Digital Solutions and Key Account Manager της Siemens A.Ε., αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτό το ζήτημα, παρουσιάζοντας το κατάλληλο portfolio της Siemens που υποστηρίζει τον βιώσιμο ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανιών και των υποδομών.

Μάλιστα, παρουσιάστηκαν και δυο επιτυχημένες εφαρμογές τεχνολογιών της Siemens σε πελάτες που εμπιστεύτηκαν τη Siemens. To πρώτο case αφορούσε στη στρατηγική συνεργασία που πραγματοποίησε η Siemens με την PRODEA Investments, με στόχο την ενίσχυση έξυπνων και βιώσιμων κτηρίων στην Ελλάδα, μέσω του Building X, της σουίτας έξυπνων κτηρίων που είναι ανοιχτή, δια-λειτουργική και πλήρως βασισμένη στο cloud.

Η δεύτερη εφαρμογή παρουσιάστηκε από τον Δρ. Βασίλη Χατζίκο, από κοινού με τη CEO του ομίλου Ravago, Κλαίρη Ροντήρη. Σε αυτή την περίπτωση αξιοποιήθηκε η λύση του digital twin ενός αναδευτήρα, απαραίτητου για τις απαιτητικές διαδικασίες παραγωγής της Ravago Hellas. Στόχος η μείωση της ενέργειας και του χρόνου διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, καθώς και η έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν αστοχιών.

Δημοφιλή