Η ταινία τρόμου που εκθρόνισε το Indiana Jones 5 στο αμερικανικό box office

Ανεξαρτήτως των εισπράξεων το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του, το «Insidious: The Red Door», στο Rotten Tomatoes έχει βαθμολογία μόλις 37%.

Βραχύβια αποδείχτηκε η κυριαρχία της ταινίας «Ο Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» στο αμερικανικό box office -ούτως ή άλλως, οι επιδόσεις της τελευταίας περιπέτειας του Indy στα ταμεία δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Η ταινία έπεσε στο Νο2 το δεύτερο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας της, καταγράφοντας εισπράξεις 26,5 εκατ. δολαρίων από 4.600 κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής. Η πολυδάπανη παραγωγή, το κόστος της οποίας μαζί με την προώθηση, άγγιξε τα 300 εκατ. δολάρια, εκθρονίστηκε από ένα outsider, την ταινία τρόμου «Insidious: The Red Door» (στην Ελλάδα με τίτλο «Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα»), που ξεπέρασε τις προσδοκίες κάνοντας το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής εισπράξεις 32,6 εκατομμυρίων σε 3.188 αίθουσες.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων του Indiana Jones, πέμπτη και τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ στον ρόλο του τυχοδιώκτη αρχαιολόγου, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 56% σε σχέση με το πρώτο Σαββατοκύριακο των 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόσθεσε 31,8 εκατομμύρια δολάρια από το διεθνές box office, ανεβάζοντας τις παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων στα 247,9 εκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει ότι ο δρόμος για να ξεφύγει από το «κόκκινο», τουλάχιστον όσον αφορά την εισπρακτική του πορεία, είναι ακόμη μακρύς.

Αντίθετα, η παραγωγή της πέμπτης ταινίας του franchise τρόμου «Insidious» με πρωταγωνιστές την οικογένεια Λάμπερτ, σε σκηνοθεσία Πάτρικ Γουίλσον, ο οποίος και πρωταγωνιστεί, κόστισε μόλις 16 εκατομμύρια δολάρια, επομένως ήδη καρπώνεται κέρδη στο box office, καταγράφοντας καλύτερες επιδόσεις από την προηγούμενη ταινία που κυκλοφόρησε το 2018, το «The Last Key», που άνοιξε στα 29 εκατομμύρια δολάρια και τελείωσε την κυκλοφορία του με 67 δολάρια στην εγχώρια αγορά και 167 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και κάνοντας το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο του franchise, πίσω από το «Insidious: Chapter 2» του 2013 με 40 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής, παγκοσμίως, το «Insidious 5» έχει κάνει εισπράξεις 64 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, η κριτική δεν έχει χαριστεί ιδιαίτερα στην ταινία, ενώ στο Rotten Tomatoes έχει βαθμολογία μόλις 37%.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή