Η ΓΑΔΑ βάζει χρώμα στην ΕΛ.ΑΣ. – Απέκτησε λογότυπο και info-graphics

Επικοινωνιακό «χτύπημα» της ΓΑΔΑ.

Να τονώσει τον επικοινωνιακό της χαρακτήρα επιχειρεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) που για πρώτη φορά αποκτά το δικό της λογότυπο και ταυτόχρονα επιχειρεί να χρησιμοποιήσει «info-graphics» για να επικοινωνήσει τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στα αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στην πρωτεύουσα.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε ότι από σήμερα Παρασκευή και εφεξής, στην αρχή κάθε εβδομάδας και κάθε μήνα η ΓΑΔΑ θα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στο αστυνομικό έργο.

Σύμφωνα με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η ΓΑΔΑ θα κάνει την αρχή. Στην συνέχεια, η πρωτοβουλία θα επεκταθεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της χώρας.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μια πρωτοβουλία λογοδοσίας, διαφάνειας και προσπάθειας επικοινωνίας με τους πολίτες.

«Η αστυνομία λογοδοτεί για το έργο της, την ασφαλή κίνηση και ζωή στην πόλη. Δημοσιεύει για να κρίνεται και να βελτιώνεται. Θέλει να επικοινωνεί καλύτερα γιατί χωρίς τους πολίτες το έργο της δυσχεραίνεται. Σε αυτή την προσπάθεια η ΓΑΔΑ βάζει χρώμα στην Αστυνομία. Προσπαθεί να μάθει να μιλά μια γλώσσα κοινοτική και κοινή. Σύγχρονη και κατανοητή. Τέλος το σήμα της ΓΑΔΑ αλλάζει ή μάλλον η ΓΑΔΑ αποκτά σήμα , που στο εξής θα υπάρξει σαν λογότυπο σε όλη την επικοινωνία της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται παρατίθενται ο πίνακας με τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου, η ανάλυση των στοιχείων, η γραφική απεικόνιση των στοιχείων και το λογότυπο της Γ.Α.Δ.Α. στις δύο εκδοχές του, “θετική- positive ” (χρώμα σε σκούρο φόντο) και “αρνητική- negative ” (ανοιχτόχρωμο φόντο).

Δημοφιλή