«Εφαγε» Νεβίλ και Οζιέ σήμερα το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Δύο κορυφαίοι οδηγοί εκτός μάχης με σπασμένες αναρτήσεις και τον Ροβάνπερα να πηγαίνει προς τη νίκη.
ΕΚΟ ΡΆΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Είχαμε προϊδεάσει ότι η 3η μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η σημερινή Σάββατο, θα ήταν πολύ σκληρή. Οι πιο τυχεροί και όχι απαραίτητα οι πιο ικανοί θα ήταν αυτοί που θα έβγαιναν αλώβητοι από την υπερπροσπάθεια, διότι περί τέτοιας επρόκειτο.

Οι δρόμοι, στις περιοχές όπου είχε βρέξει πολύ ναι μεν είχαν σχεδόν στεγνώσει, όμως το οδόστρωμα δεν ήταν στην ιδανική κατάσταση και οι συνθήκες ήταν πολύ πιο σκληρές από τις ήδη σκληρές που γνωρίζαμε από τα παλαιότερα Ακρόπολις.
Σήμερα, κι ενώ ο Τιερί Νεβίλ ήταν επικεφαλής έχοντας πίσω τον Οζιέ (10,9 δευτ.) και προσπαθούσε να κρατηθεί μπροστά, στη 10ή ειδική χτύπησε άσχημα σε μια λακκούβα, έσπασε την μπροστινή ανάρτηση του Hyundai i20N και εγκατέλειψε άδοξα τη μάχη, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

ΝΕΒΙΛ
ΝΕΒΙΛ
ΕΚΟ ΡΆΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Κι ενώ ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε το προβάδισμα μετά την ατυχία του Νεβίλ, στην τελευταία ειδική της ημέρας, την 12η, όντας 12,4 δευτ. μπροστά από τον Ροβάνπερα, χτύπησε κι αυτό άσχημα σε έναν βράχο, με αποτέλεσμα να τερματίσει με σπασμένη την πίσω ανάρτηση και δύο κλαταρισμένα ελαστικά στο Toyota Yaris. Τρομερά άτυχος και ο Γάλλος 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος έχει νίκες φέτος, δεν τρέχει σε όλο το πρωτάθλημα, δεν το διεκδικεί ουσιαστικά, όμως παραμένει κορυφαίος.

Ως εκ τούτου, ο Ροβάνπερα με ένα άλλο Toyota Yaris, πέρασε επικεφαλής του αγώνα και απλά αύριο, προκειμένου να μην πάθει καμία ζημιά, θα πρέπει να κινηθεί στα 41 χλμ. που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, με χαλαρότητα. Δηλαδή σχεδόν σβηστός!

Κι αυτό διότι με 2 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Ντάνι Σόρντο με Hyundai, θα πρέπει να κάνει… έγκλημα και να μην τερματίσει άνετα μπροστά.

Πρώτος Ελληνας και 19ος γενικής κατάταξης ο Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Puma Rally1 και δεύτερος Ελληνας ο Κώστας Καρέλλης με Citroen C3. Ο Αθανασούλας που ήταν πρώτος Ελληνας χθες, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και έπεσε 38ος, ενώ ο Μάριος Ξανθάκος στο ντεμπούτο του σε Ακρόπολις, είναι 41ος και κινείται εξαιρετικά.

Σήμερα είχαμε κι ένα φοβερό ατύχημα με κατεστραμμένο αυτοκίνητο αλλά εντάξει το πλήρωμα Τσουλόφτα – Ελία.