Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας – FIA για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό

Συνυπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με τον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ.
.
.
EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που ξεκίνησε χθες (7/9) βρέθηκε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ.

Στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό (United Against Online Abuse), με σκοπό τη συνεργασία, την ανεύρεση λύσεων και την προώθηση καλών πρακτικών που θα περιορίσουν τα φαινόμενα αυτά.

Ο υπουργός επισήμανε πόσο σημαντική είναι η εμπιστοσύνη της παγκόσμιας κοινότητας προς την Ελλάδα, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων και των Αξιών του Αθλητισμού, για τη διοργάνωση τέτοιων σπουδαίων διεθνών γεγονότων και πώς, μέσω και του Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο συμπληρώνει 70 χρόνια και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, διαδίδονται αυτά τα ιδεώδη στους εκατοντάδες εκατομμύρια φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι παρά τις καταστροφικές συνέπειες στη χώρα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την κλιματική κρίση, η διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι αρτιότατη, όπως αρμόζει στο θεσμό.

Ο πρόεδρος της FIA εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, διαβεβαίωσε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα στηρίξει τις δράσεις ανάκαμψης της χώρας μας και ευχαρίστησε θερμά για όλες τις προετοιμασίες, προκειμένου η διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις να εξελιχθεί άψογα.

Ο Μπεν Σουλιαγιέμ, επιπλέον, ανέλυσε στον υπουργό τα σχέδια της FIA για την περαιτέρω εξάπλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πρωτοβουλίες δραστικής μείωσης του κόστους ενασχόλησης με τους αγώνες και προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, οδικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο υπουργός προσέφερε στον Μπεν Σουλαγιέμ ένα αγαλματίδιο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (αντίγραφο «Κούρου», το αντιπροσωπευτικό κυκλαδίτικο σύμβολο της νεότητας εδώ και 2.500 χρόνια).

Δημοφιλή