ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2019 13:03 EEST

Εφηβη αυτοκτόνησε αντιγράφοντας το «13 Reasons Why» - Η μητέρα ζητά την απαγόρευση της σειράς

Η μητέρα της θεωρεί πως το «13 Reasons Why» οδήγησε την κόρη της στην αυτοκτονία.

Facebook/ Jessica Scatterson

Μπορεί μία τηλεοπτική σειρά να ωθήσει έναν άνθρωπο στην αυτοκτονία; Οι αυτοκτονίες εφήβων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο τον μήνα που ακολούθησε τη διανομή μέσω διαδικτύου του πρώτου κύκλου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς του Netflix με τίτλο «13 Reasons Why» («Δεκατρείς λόγοι»), στην οποία η έφηβη κεντρική ηρωίδα κόβει τις φλέβες της, καταδεικνύει μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη του Απριλίου.

Η μητέρα της Τζέσικα Σκάτερσον, Ραχήλ Γουορμπάρτον, όχι απλά το πιστεύει αυτό, αλλά κατηγορεί ευθέως τη σειρά για την αυτοκτονία της κόρης της τον Απρίλιο του 2017, όταν είχε προβληθεί ήδη ο πρώτος κύκλος της σειράς. Και για αυτό ζητά την απαγόρευσή της. 

Η συγκεκριμένη παραγωγή του Netflix που αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά της νουβέλας του Jay Asher, είναι προ των πυλών του τρίτου κύκλου της και το concept της είναι το εξής: Μία μαθήτρια αυτοκτονεί και αφήνει καταγεγραμμένες σε κασέτες ήχου τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Η Τζέσικα έβλεπε αυτή την σειρά με τους φίλους της και έγραψε έξι λόγους που ήθελε να πεθάνει. Πρέπει να απαγορευτεί γιατί το είδε η κόρη μου και δίνει στα παιδιά ιδέες για το πως να βλάψουν στον εαυτό της. Μπορεί οι προθέσεις της σειράς να είναι η άμβλυνση του φαινομένου σε ολόκληρο των πλανήτη, ωστόσο με αυτό τον τρόπο τα παιδιά σκέφτονται την αυτοκτονία», δήλωσε η μητέρα.

Δύο μέρες πριν τα 13α γενέθλιά της, η Τζέσικα ανήρτησε μία φωτογραφία με το πόδι της χαρακωμένο με τη φράση RIP (Αναπαύσου εν ειρήνη). Οι φίλοι της ανησύχησαν.

Ένα περιπολικό επισκέφτηκε το σπίτι του πατέρα της, με τον οποίο έμενε και την βρήκαν κρεμασμένη στο δωμάτιό της. Εκεί εντοπίστηκαν σημειώματα σχετικά με την αυτοκτονία της, για κάποιον που την παρενοχλούσε, αλλά και ένα σκίτσο που έδειχνε κρεμασμένο έναν άνθρωπο.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017, τρεις εβδομάδες πριν πεθάνει η 12χρονη. Το «13 Reasons Why» έχει σήμανση πως επιτρέπεται η παρακολούθησε από παιδιά άνω των 15 ετών, ενώ υπάρχουν και τέσσερα επεισόδια με σήμανση ότι επιτρέπεται μόνο από 18 ετών και άνω.

Πηγή: inquisitr