Ειδικό Δικαστήριο: Ο «Ρασπούτιν» είχε δική του ατζέντα, κατέθεσε η Ράικου

Τα βέλη της κατά Παπαγγελόπουλου έστρεψε για άλλη μία φορά, Κατασκευασμένοι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες από την Τουλουπάκη, με προτροπή του πρώην υπουργού είπε.
.
.
Eurokinissi

Με την κατάθεση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου συνεχίστηκε το Ειδικό Δικαστήριο στο εδώλιο του οποίου βρίσκονται οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη.

«Ποτέ δεν είπα πως με κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο είπα, ότι ήταν υποστηρικτικοί όλοι, εκτός από τον Παπαγγελόπουλο που είχε δική του ατζέντα και προφανώς δεν το κατάλαβαν» είπε η μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι δεχόταν παρεμβάσεις από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Μάρτυρας: Έκανα τη χαζή. Του έλεγα όταν μου ζητούσε κάτι, «ναι, θα το δούμε». Τον είχαμε ανάγκη ανάγκη ήταν υπουργός.

Πρόεδρος: Και τι, χαζός ήταν; Δεν έβλεπε οτι δεν το κάνατε;

Μάρτυρας: Όταν δεν του το έκανα το χατίρι, αυτό που ήθελε να του κάνω, έβλεπα συγκεκριμένα δημοσιεύματα

Υπεράσπιση Παπαγγελόπουλου: Είναι μια ψευδής κατάθεση από την αρχή έως το τέλος.

Μάρτυρας: Ανακαλεστε! Ξυπνήσαμε μια ωραία πρωία 4 εισαγγελείς, που δεν έχουμε σχέσεις μεταξύ μας και είπαμε να μπλέξουμε τον κατηγορούμενο!

Αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, η μάρτυρας διατύπωσε την κρίση της σχετικά με όσα συνέβησαν. «Η κρίση μου είναι ότι τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στη Novartis τους κατασκεύασε η Τουλουπάκη μετά από προτροπή του Παπαγγελόπουλου» σημείωσε η Ελένη Ράικου.

Το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» εγώ το είχα δημοσιοποιήσει

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους πίσω από την παραίτησή της από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Πρόεδρος: Επανήλθατε δυο ώρες μετά την κατάθεση σας για να πείτε για «Ρασπούτιν». Καταγγείλατε κάποιες παρεμβάσεις που να δικαιολογούν το χαρακτηρισμό αυτό;

Μάρτυρας: Δεν με ρώτησε για άλλες παρεμβάσεις ο κ. Σοφουλάκης. Ερευνούσε τη Novartis. Ανέφερα ποιος ήταν ο «Ρασπουτιν» προσωνύμιο που εγώ είχα δημοσιοποιήσει.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι η αναφορά Ζαμανίκα διοχετεύθηκε από τον πρώην υπουργό;

Μάρτυρας: Αυτό εκτιμώ με βάση τις σχέσεις με τη δημοσιογράφο και την ανακρίτρια. Κάθε φορά που κάναμε κάτι που δεν του άρεσε, έστηνε δημοσιεύματα.

Πρόεδρος: Εκτός από κρίση έχετε κάποιο άλλο στοιχείο;

Μάρτυρας: Δεν ήμουν παρούσα σε συναντήσεις με δημοσιογράφους, αλλά είναι πολλές οι συμπτώσεις.

Πρόεδρος: Είπατε πως φοβηθήκατε. Η υπερέκθεσή σας στη συνέχεια δε σας φόβισε;

Μάρτυρας: Με κάλεσε ο κ. Σοφουλάκης. Ας μη με καλούσε. Δεν πήγα μόνη μου. Εγώ είπα όσα είχαν συμβεί. Το όνομα του κ. Αθανασίου δεν το είπα εγώ. Όνομα δεν είπα από μόνη μου και στο τέλος με ρώτησαν συγκεκριμένο όνομα και είπα πως κάτι μου έχει πει, αλλά ρωτήστε τον ίδιο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα