Εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού σε υγειονομικούς

Αποδεκατίζονται τα ελληνικά νοσοκομεία την πιο δύσκολη ώρα.
Eurokinissi

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον του κορονοϊού έχει επιπτώσεις και στο υγειονομικό προσωπικό, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός μάχης λόγω μόλυνσης από Covid.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται η ΕΡΤ, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» 79 υγειονομικοί έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Ομικρον και στον Ευαγγελισμό άλλοι 92.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, στην Αττική το ποσοστό των υγειονομικών που έχουν μολυνθεί είναι στο νοσοκομείο Ελένα 4,2%, στο «Γεννηματάς» 3,7%, στον Ευαγγελισμό 2,9% και στον Αγιο Σάββα 2,7 %.

Αυτό αυξάνει την πίεση στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες.

Παράλληλα, ορίστηκε μικρότερη περίοδος καραντίνας, πέντε ημερών για τους ασυμπτωματικούς, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, από τη Δευτέρα εντάσσονται στην Αττική 300 κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα και 1.100-1.200 σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει : «Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών».

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή