Εκλογές: «Ανερχόμενη δύναμη βήμα-βήμα το ΠΑΣΟΚ - Δεν χαϊδέψαμε αφτιά με την Ακροδεξιά»

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα σ΄όλη την Επικράτεια, καθώς όπως τόνισαν στελέχη του κόμματος πριν από λίγο συζητώντας με τους δημοσιογράφους στη Χαρ. Τρικούπη, «επιβεβαιώνεται μια σημαντική αυξητική τάση του κόμματος σε πολλές περιφέρειες όπως φαίνεται στον εκλογικό χάρτη που αποδεικνύει την αρχική εκτίμηση ότι δεν είναι ευκαιριακή η ψήφος στις προηγούμενες εκλογές».

Επισήμαναν ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στα Δωδεκάνησα, στη Χαλκιδική, την Αργολίδα, την Αρκαδία και στο Ηράκλειο ενώ στο Ρέθυμνο, όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε κατά 9% σε σχέση με τον Μάιο γεγονός που το καθιστά συνολικά δεύτερο κόμμα στην Κρήτη. Επίσης το ΠΑΣΟΚ, όπως σημείωσαν, πέρασε δεύτερο στην Ηλεία ενώ διατηρεί τη δεύτερη θέση από τον Μάιο, στο Κιλκίς, τη Δράμα, το Λασίθι, τη Λακωνία και τη Χίο. Στις περιφέρειες της Αττικής παρατηρούν αυξομειώσεις ανάμεσα στον Βόρειο Τομέα, τον Νότιο και Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Για τη δυναμική είσοδο στη Βουλή ακροδεξιών κομμάτων, στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη υπογραμμίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά έδωσε σ΄όλα τα πεδία μάχες χωρίς να χαϊδεύει αυτιά, υπενθυμίζοντας τις πρωτοβουλίες του Ευ. Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή