Εκλογές στην Κύπρο: Χριστοδουλίδης - Μαυρογιάννης στον β΄ γύρο

Χριστοδουλίδης (32.04%) - Μαυρογιάννης (29.60%) θα είναι μονομάχοι στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
|
Yiannis Kourtoglou via Reuters

Τη πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου κερδίζει σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο τέως υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, και ακολουθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με τρίτο τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στην Κύπρο για την ανάδειξη νέου ΠτΔ, οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι λαμβάνουν:

Ν. Χριστοδουλίδης: 32.04% (127.305 ψήφους)

Α. Μαυρογιάννης: 29.58% (117.627 ψήφους)

Α. Νεοφύτου: 26.11%.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 26.11% (103.755 ψήφους) δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, γεγονός που πυροδοτεί ντόμινο εξελίξεων στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ήδη από νωρίς το βράδυ της Κυριακής ορίστηκε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα..

Από αύριο οι δυο βασικοί υποψήφιοι Χριστοδουλίδης-Μαυρογιάννης, τα κόμματα και οι πολιτικές ομάδες που τους στηρίζουν θα αρχίζουν τις επαφές προκειμένου να βρούν εκείνες τις συμμαχίες που θα τους οδηγήσει στον λόφο του Προεδρικού την επόμενη Κυριακή.

.
.
sigmalive.com

Ο Β΄ γύρος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου.

Χριστοδουλίδης: Σήμερα η πατρίδα μας μίλησε ξεκάθαρα

«Σήμερα η πατρίδα μας μίλησε. Μίλησε ξεκάθαρα. Αντικρίζω το αποτέλεσμα με απέραντο σεβασμό. Είναι έντονη η πεποίθησή μου ότι η κοινωνία επιζητεί συνένωση, ανανέωση, νέα ήθη στην πολιτική, προοπτική και ελπίδα. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί η κοινωνία αποδέχθηκε το μήνυμά μας, να μείνουμε ενωμένοι, μακριά από αγκυλώσεις.

Τα αποτέλεσμα μας προκαλούν συναίσθημα περηφάνειας και ευγνωμοσύνης. Όλους αυτούς τους μήνες γίνατε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι της προοπτικής και της ελπίδας. Εσείς φίλες και φίλοι θα επισφραγίσετε τη νέα φωτεινή σελίδα στην ιστορία του τόπου μας την επόμενη Κυριακή.

Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Θα έχουμε το χρόνο τα επόμενα 24ωρα να συζητήσουμε με όλους με πραότητα και σοβαρότητα. Να συγχαρώ τον κ. Μαυρογιάννη για τη δεύτερη θέση καθώς και τους άλλους υποψηφίους. Κανένας από τους διεκδικητές της Προεδρίας δεν είναι αντίπαλός μας, αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Στο όραμά μας έχουν θέση όλοι όσοι το ασπάζονται. Θα πορευτώ με το ίδιο πολιτικό ήθος ώστε σε πνεύμα αγωνιστικό και πολιτισμένο να οδηγηθούμε στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Από αύριο επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις

Σήμερα μίλησε ο λαός, η ετυμηγορία του είναι σαφής και με τιμά, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. «Σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ αυτή τη μάχη να τη δώσουμε μαζί», είπε και πρόσθεσε ότι από αύριο το πρωί θα έχει επαφές με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου.

Αβέρωφ Νεοφύτου: Όταν κινηθούν οι διαδικασίες θα είμαι υποψήφιος στον ΔΗΣΥ

«Ένα κόμμα με αρχές και αξίες και με ανθρώπους που παραμένουν δίπλα από τον ΔΗΣΥ σε αυτά που πιστέψανε την ενωμένη Κύπρο την δυνατή οικονομία για να έχουμε αξιοπρεπείς πολίτες» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι απολύτως είναι σεβαστό, «έχω ήδη συγχαρεί τους ανθυποψηφίους μου για την επιτυχία τους να περάσουν στον β γύρο».

«Δώσαμε» όπως είπε «ένα σκληρό αγώνα στις πλέον αντίξοες συνθήκες φέραμε ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στο ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές».

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με εμπιστεύτηκαν στάθηκαν στις αρχές τους και πορεύθηκαν μαζί μας παρά την προσπάθεια της διάσπασης. Και δεν ευχαριστώ μόνο τους Συναγερμικούς αλλά και όσους συστρατεύθηκαν.

Πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι γιατί παρέμεινε προσηλωμένοι και υπερασπίστηκαν αξίες που αργά ή γρήγορα η απόφαση για την επόμενη μέρα είναι συλλογική με ισχυρότατες θεσμικές διαδικασίες τα όργανά του θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα και την περαιτέρω στάση μας. ένα το σίγουρο ένα το βέβαιο ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει ενωμένος και δυνατός, πρωταγωνιστής.

Πρωταγωνιστής δεσμευμένος σε αυτή την υψηλή αποστολή μπροστά σε όσα έχετε κάνει όχι μόνο στους τελευταίους μήνες αλλά και όσα κληροδότησε ο Κληρίδης με τις αρχές τις αξίες και τα πιστεύω. Φάρος για τον ΔΗΣΥ οι αρχές του για εθνική δικαίωση, δυνατή οικονομία και αξιοπρεπείς πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα