ΔΙΕΘΝΕΣ
19/09/2019 09:13 EEST

Εκλογές στο Ισραήλ - Συνεχίζεται η καταμέτρηση και το εκλογικό θρίλερ

Νετανιάχου και Γκατντς δίνουν μάχη για το προβάδισμα σε έδρες στην Κνεσέτ.

ASSOCIATED PRESS

Συνεχίζεται η καταμέτρηση και το εκλογικό θρίλερ στο Ισραήλ με το Λικούντ του επί σειρά ετών πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το Γαλανόλευκο του πρώην αρχηγού του στρατού, Μπένι Γκαντς να έρχονται πρώτα και να κερδίσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Jerusalem Post και την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, έχει καταμετρηθεί το 95% των ψήφων αλλά το τοπίο δεν λέει να ξεκαθαρίσει όπως φαίνεται μόνο αφού καταμετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει και ασφαλές αποτέλεσμα.

Τα κόμματα των Νετανιάχου και Γκαντς όλη τη μέρα χθες είτε φαίνονταν να κερδίσουν τον ίδιο αριθμό εδρών είτε κατά διαστήματα το Γαλανόλευκο περνούσε μπροστά με μόλις μια έδρα διαφορά.

Βέβαια από χθες το απόγευμα φαίνεται πως το σταθεροποιείται το προβάδισμα του Γαλανόλευκου κόμματος και σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα  συγκεντρώνει 33 έδρες, έναντι 32 του Λικούντ ενώ η κατανομή των εδρών στα μικρότερα κόμματα, μέχρι στιγμής, έχει ως εξής: Κοινή Λίστα 12 έδρες, το Σας 9,  το Ισραήλ Μπεϊτενού 8, το UTJ 8, το Γιεμίνα 7, το Εργατικό Κόμμα Γκεσέρ 6 και η Δημοκρατική Ένωση 5. 

Πηγή: Jerusalem Post