«Εκρηξη» συναλλαγών με POS – Νέες υπηρεσίες από τη Worldline Greece

Αυξάνονται οι κάτοχοι τερματικών και αναμένονται επιπλέον 80.000 POS το επόμενοδιάστημα.
.
.
WORLDLINE GREECE

Δεν είναι και λίγο πράγμα από 7% που ήταν οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα πριν την πανδημία, να έχουμε φθάσει τώρα, αισίως, το 34%. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα επιταχύνθηκαν πολλές online διαδικασίες, σε αυτή τη περίοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στελέχη της Worldline, το 2024 αναμένεται νε πιάσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης σε συναλλαγές με πιστωτική κάρτα, που είναι 37%, δηλαδή όχι μακριά από τα δικά μας νούμερα.

Αξίζει να τονίσω ότι το σύνολο συναλλαγών με κάρτες στην Ελλάδα αναπτύχθηκε κατά +18% το 2022 σε σχέση με το 2021, με όγκο συναλλαγών τα 53,6 δισ. ευρώ.

Το 20% των συναλλαγών ήταν με Credit Cards και το 80% με Debit Cards 80%, και παράλληλα το 80% ήταν Domestic Cards και το 20% International Cards. Επίσης, στην Ελλάδα κυκλοφορούν 20 εκατ. κάρτες (15 εκατ. Debit Cards, 2,7 εκατ. Credit Cards και 2,3 εκατ. Prepaid Cards).

Στα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς είναι ότι το 15% των συναλλαγών με κάρτες πραγματοποιούνται μέσω E-Commerce. Προβλέπεται, δε, +8.9% ετήσια ανάπτυξη (μεταξύ 2023-2027) και +12,3% το 2023. Ως προς τους κλάδους του Ecommerce, το 32,8% αφορά μόδα, το 23,7% τρόφιμα και προσωπική φροντίδα, 21,0% ηλεκτρονικά και πολυμέσα, 12,7% παιχνίδια, χόμπι και DIY και 10,0% έπιπλα, συσκευές κτλ.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον συναλλαγών και με δεδομένες τις προθέσεις της κυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα τερματικά POS, η Worldline έρχεται με νέες υπηρεσίες και προϊόντα να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Επισημαίνω ότι η Worldline Greece είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα για την αποδοχή και εκκαθάριση πληρωμών με κάρτες, προσφέροντας ολοκληρωμένες, ασφαλείς και ανταγωνιστικές λύσεις σε πάνω από 130.000 επιχειρήσεις για τα φυσικά και τα online καταστήματά τους. Το 80% των συνεργασιών της είναι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 20% πολύ μεγάλες, που δραστηριοποιούνται σε πολλούς και σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως της λιανικής, του τουρισμού, των gaming και media, των ασφαλειών, της ενέργειας καθώς και της καφεστίασης. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, την εμπιστεύτηκαν περισσότερες από 10.000 νέες επιχειρήσεις.

Η Worldline Greece είναι μέλος της Worldline, της πρώτης εταιρείας αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών στην Ευρώπη και τέταρτη εταιρεία πληρωμών στον κόσμο (δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες). Το 2022 ο τζίρος της ανήλθε σε 4.4 δισ. ευρώ, προστέθηκαν 90.000 νέες επιχειρήσεις, ενώ η ετήσια επένδυση σε Ερευνα και Εξέλιξη έφτασε τα 243 εκατ. ευρώ. Επίσης, το 2021 η εταιρεία εξαγόρασε τις δραστηριότητες της Cardlink Α.Ε. καθώς και το Cards Acquiring Business της Eurobank. Ουσιαστικά, το 80% της εταιρείας ενήκει στη γαλλική Worldline και το 20% στη Eurobank.

Παράλληλα, ως μια από τις πέντε επιλεγμένες εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Worldline, συμμετέχει στις δοκιμές offline ψηφιακών πρωτοτύπων του ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας της ΕΚΤ.

Για να επιστρέψω στην εγχώρια δραστηριότητα, στην Ελλάδα λειτουργούν 680.000 τερματικά POS, με την Worldline Greece να έχει στο δίκτυό της τα 80.000.

O Ιωάννης Κιτιξής, Country Head & Managing Director της Worldline Greece, παρουσιάζοντας τους στόχους της εταιρείας καθώς και τα νέα της προϊόντα, τόνισε ότι: «Αξιοποιούμε την καινοτομία ενός παγκόσμιου ομίλου και προσφέρουμε στο ελληνικό κοινό πρωτοποριακές υπηρεσίες που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στη χώρα. Στόχος μας είναι η κορυφαία ασφάλεια και ευκολία στις συναλλαγές, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων και των πελατών σε μια νέα κουλτούρα ψηφιακών συναλλαγών που ανοίγει νέους ορίζοντες. Η ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας είναι μια πραγματικότητα και εργαζόμαστε διαρκώς ώστε να ενσωματώνουμε στις υπηρεσίες μας σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις».

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Κιτιξή, η άνοδος του τουρισμού, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή, θα τονώσουν τη ζήτηση για POS και προσβλέπει σε επιπλέον κυκλοφορία περίπου 80.000 νέων POS σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Worldline Greece, τα οποία ενισχύονται με νέες δυνατότητες και αναβαθμίζονται συνεχώς, περιλαμβάνονται:

  • Φυσικά καταστήματα: Πληρωμές στο ταμεία ή εν κινήσει με νέας γενιάς τερματικά Android (285.000 POS)

  • Smart POS app: Μετατρέπει οποιαδήποτε Android συσκευή σε τερματικό χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό (15.000 Smart POS)

  • Online: Ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών online με ή χωρίς e-shop (17.000 e-Commerce)

  • Πληρωμές λογαριασμών: Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για πληρωμές λογαριασμών (Διαθέσιμες στα Καταστήματα Σκλαβενίτης και Worldbridge)

  • Υπηρεσία Άμεσης Μετατροπής Νομίσματος: Για κατόχους καρτών εκτός Eυρωζώνης, δίνεται η δυνατότητα να πληρώσουν στο νόμισμα της κάρτας τους (1 εκατ. συναλλαγές το 2023)

  • Αυτόματοι πωλητές: Πληρωμές σε φυσικά σημεία χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία πωλητή στο σημείο της συναλλαγής. (Διαθέσιμη υπηρεσία στα Malls της LAMDA Development και στα ACS Smart Lockers).

Δημοφιλή