Εκτός ορίων ο Μπολσονάρου: Ημουν αθλητής, αν κολλούσα κορονοϊό δεν θα πάθαινα κάτι

Και αναρωτιέται γιατί πρέπει να κλείσουν τα σχολεία αφού «όλοι όσοι νοσούν και πεθαίνουν είναι ηλικιωμένοι».
ASSOCIATED PRESS

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, υποστήριξε δημόσια σε τηλεοπτική του ομιλία την ΄Τετάρτη ότι δεν φοβάται τον κορονοϊό, επειδή έχει υπάρξει αθλητής. Για αυτό επιτέθηκε τόσο στα ΜΜΕ για την υπερπροβολή του θέματος όσο και στις πόλεις της Βραζιλίας που έχουν μπει σε καραντίνα με εντολές των δημάρχων τους.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επιμένει να υποβαθμίζει την απειλή του κορωνοϊού, τη στιγμή που στη χώρα έχουν διαγνωστεί 2.200 κρούσματα και 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. «Τον πολεμάμε και θα περάσει σύντομα», είπε απλά.

«Ως πρώην αθλητής, σε περίπτωση μόλυνσής μου από τον ιό δεν θα είχα κανένα λόγο να ανησυχήσω. Δεν θα ένιωθα τίποτα, θα ήταν το πολύ μια ελαφριά γρίπη ή ένα κρυολόγημα», δήλωσε, χωρίς να έχει αίσθηση ότι είναι πρόεδρος μιας χώρας πολλών εκατομμυρίων πολιτών.

Ωστόσο, δεν υποτίμησε μόνο τον ιό, αλλά και τις πρωτοβουλίες δημάρχων της χώρας που έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωσή του. Σημειώνεται, ότι στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο έχει επιβληθεί μερική καραντίνα.

«Οι ζωές μας πρέπει να συνεχίσουν. Οι δουλειές πρέπει να διατηρηθούν. Πρέπει, ναι, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε ο Μπολσονάρου στο διάγγελμα που προκάλεσε νέο γύρο διαμαρτυριών από πολίτες που βγήκαν με κατσαρόλες στα μπαλκόνια, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την τήρηση αποστάσεων και το κλείσιμο επιχειρήσεων και σχολείων είναι πολιτικές «καμμένης γης». «Αφού σε όλο τον κόσμο βλέπουμε ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο οι άνθρωποι άνω των 60 ετών, γιατί να κλείσουν τα σχολεία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες 22 αξιωματούχοι που συνόδευσαν τον Μπολσονάρου σε πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ο ίδιος έχει δηλώσει δύο φορές ότι το τεστ του ήταν αρνητικό.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή