Το θρίλερ με τον Μπολσονάρο, τον Τραμπ και το τεστ για κορονοϊό

Τι έδειξε το τεστ του Μπολσονάρο και πόσες άλλες φορές έχει εκτεθεί ο Τραμπ στον κορονοϊό.
ASSOCIATED PRESS

Ένα θρίλερ εξελίχθηκε τις τελευταίες ώρες με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναγκάστηκε να κάνει τεστ για τον κορονοϊό, γιατί ο γραμματέας του βρέθηκε θετικός. Αρκετά μέσα (μεταξύ των οποίων και το Fox) μετέδιδαν ότι τελικά το τεστ έχει βγει θετικό, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν πηγή.

Ο γιός του Μπολσονάρο, Εντουάρντο, μετά τις αναφορές για θετικό τεστ, έκανε λόγο για fake news, αφού μέχρι εκείνη την ώρα τα αποτελέσματα δεν είχαν βρει ακόμα.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε από την επίσημη σελίδα του προέδρου Μπολσονάρο στο Facebook ότι το τεστ βρήκε αρνητικό.

Να σημειωθεί ότι θετικός στον ιό διαγνώστηκε ο γραμματέας του Μπολσονάρο.

Βέβαια, νωρίτερα, το θρίλερ με τα αποτελέσματα, σήμαναν συναγερμό στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα πάντα με το Fox, που μετέδιδε ότι γίνεται έκτακτη σύσκεψη, για το θέμα του κορονοϊού.

Ο Μπολσονάρου το Σάββατο το βράδυ γευμάτισε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Mar-a-Lago και βίντεο και φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν, δείχνουν ότι ο γραμματέας του, ο Μπολσονάρου και ο Τραμπ ήρθαν αρκετά κοντά. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ωστόσο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «Δεν ανησυχεί».

Οι πιθανότητες έκθεσης του Τραμπ στον κορονοϊό

Ο πρόεδρος Τραμπ, εξακολουθεί να υποτιμά τον κίνδυνο πανδημίας, που μπορεί να επιφέρει ο κορονοϊός. Σε σχόλια του την Τρίτη, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, υποσχόμενος, ότι «ο ιός θα φύγει» και πως «πολλά καλά πράγματα, θα συμβούν.» Σε διάγγελμα του από το οβάλ γραφείο προσπάθησε να καθησυχάσει το αμερικανικό έθνος, ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Ωστόσο η πραγματικότητα συνεχίζει.

Τουλάχιστον άλλοι τρεις άνθρωποι που είτε είναι θετικοί στον κορονοϊό, είτε έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον φορέα του, έχουν συναντήσει και έχουν πλησιάσει τον πρόεδρο.

Ο Νταγκ Κόλινς, μέλος της βουλής τον αντιπροσώπων, υποδέχτηκε με χειραψία τον πρόεδρο, μετά την προσγείωση του Air Force One στην Αταλάντα, όπου βρέθηκε ο Τραμπ την περασμένη Παρασκευή, για να επισκεφτεί τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών. Ο Κόλινς ανακάλυψε την Δευτέρα, ότι δωρητής του Conservative Political Action Conference, με τον οποίο είχε συναντηθεί, βρέθηκε θετικός στον ιό και ο Κόλινς αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του σε καραντίνα.

Πριν βρεθεί θετικός στον ιό ο δωρητής, ο Ματ Γκεέτς, επίσης μέλος της βουλής των αντιπροσώπων, βρέθηκε στην προεδρική λιμουζίνα και στο Air Force One, μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο στις 9 Μαρτίου. Ο Ματ Γκεέτς ενημερώθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης, ότι ο δωρητής του CPAC, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή, ήταν θετικός στον κορνοϊό και απομονώθηκε κατά την διάρκεια της πτήσης. Στην εξέταση που του έγινε, ήταν αρνητικός, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο Τραμπ όρισε ως προσωπάρχη τον Μαρκ Μέντοους την Παρασκευή. Ο Μέντοους βρέθηκε σε μια συνάντηση για την μεταναστευτική πολιτική, μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν μάθει ότι ο δωρητής του CPAC με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή, είναι φορέας του ιού. Προσωρινά, βρέθηκε σε καραντίνα, ωστόσο ήταν αρνητικός σε τεστ για τον κορονοϊό και επέστρεψε στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Δημοφιλή