ΕΛ.ΑΣ.: Δεν καλέσαμε στη ΓΑΔΑ μαθητές-καταληψίες για συστάσεις

Απάντηση σε δημοσιεύματα.
.
.
Eurokinissi

Απάντηση σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κλήση μαθητών στη ΓΑΔΑ για να τους «υποβληθούν συστάσεις» για καταλήψεις σχολείων, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (που είχαν ως σημείο αναφοράς ανάρτηση της πρωτοβουλίας «Covid-19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη»), ανήλικοι έλαβαν κλήσεις για να επισκεφτούν το αστυνομικό μέγαρο και να τους υποβληθούν συστάσεις σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε καταλήψεις σχολείων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απαντά ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε χθεσινές αναρτήσεις των ιστοσελίδων ”Η ΑΥΓΗ” και ” LEFT ”, σχετικά με κλήσεις, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε μαθητές προκειμένου να τους υποβληθούν συστάσεις για καταλήψεις σχολείων.

Το φωτοαντίγραφο του εγγράφου που εμπεριέχεται στις ανωτέρω αναρτήσεις αφορά σε κλήση ανηλίκου για συστάσεις, μετά από καταγγελία ανήλικης και γονέα της, για απειλές και εξυβρίσεις (δια ζώσης και διαδικτυακά) σε βάρος της ανήλικης, που δεν σχετίζονται με τις καταλήψεις.

Ανάλογες κλήσεις, για το ίδιο θέμα, έχουν αποσταλεί και σε δυο ακόμα ανήλικους».

Δημοφιλή