Ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E: Πανίσχυρη και ετοιμοπαράδοτη

Διαθέσιμη σε 5 εκδόσεις, πισωκίνητες και τετρακίνητες, με προνομιακούς όρους χρηματοδότησης. Με επιτόκιο 0,9%, 8 χρόνια εγγύηση και 4 χρόνια συντήρηση και service.
|
Mustang Mach-E
Mustang Mach-E
FORD

Είναι από τα αυτοκίνητα που μου έχει τύχει σε φανάρι να με ρωτήσουν πόσα κυβικά είναι ο κινητήρας. Εμ, κάπου λογικό φαίνεται να έχουν οι περισσότεροι αυτή την απορία, βλέποντας ένα supersport αυτοκίνητο. Ετσι είχαν συνηθίσει…

Όμως, η Ford Mustang Mach-E έχει τις απαντήσεις που αφήνουν άπαντες άφωνους και που αφήνει και εμένα να τις δώσω απλόχερα σε όσους με ρωτούν.

«Ηλεκτρικό είναι το μοτέρ», απαντώ. «Πανίσχυρο, εκρηκτικό, αθόρυβο, πολυτελές και χωρίς να ρυπαίνει», συμπληρώνω, νιώθοντας την έκπληξη στο πρόσωπό τους.

Η νέα εποχή της Ford εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη Mustang Mach-E, σε κάθε επίπεδο. Θέλεις σε εμφάνιση και εξοπλισμό, θέλεις σε τεχνολογία αιχμής και ηλεκτροκίνηση, η Mustang Mach-E οδηγεί τις εξελίξεις.

Πρόκειται για ένα πραγματικό υπερ-αυτοκίνητο, ένα θηρίο ανήμερο –ας μου επιτραπεί η έκφραση-, ένα «εργαλείο» που βάζει φωτιά στον δρόμο, ένα σύγχρονο μοντέλο και βέβαια, μια αμιγώς ηλεκτρική Mustang.

Ξέρεις τι είναι να ξεκινάς ένα τέτοιο μοντέλο και να ακούς το σφύριγμα του αέρα σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο; Απίστευτη αίσθηση. Όμως, αν θέλεις να νιώσεις και ήχο από τα παλιά, από τα V8 μοτέρ 5.0lt, που φορά για παράδειγμα η συμβατική έκδοση, τότε μπορείς να το πετύχεις επιλέγοντας ένα πρόγραμμα στο οποίο θα αναφερθώ παρακάτω.

Mustang Mach-E
Mustang Mach-E
FORD

Αμεσα διαθέσιμη προς παράδοση στη χώρα μας, προσφέρεται σε συνδυασμό με προνομιακούς όρους χρηματοδότησης για πελάτες λιανικής με επιτόκιο 0,9% της Ford Finance.

Διαθέσιμη για περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων σε επιχειρήσεις με μηνιαίο μίσθωμα Ford Lease 529 ευρώ και σε ιδιώτες με ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο0,9% (πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975), 4 χρόνια σέρβις, 8 χρόνια συντήρηση και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect ή 160.000 χλμ.

Όλα αυτά ισχύουν για παραγγελίες της νέας Mustang Mach-E μέχρι τις 30/06/2023, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι οι εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E επωφελούνται της κρατικής επιδότησης ύψους 8.000 ευρώ. του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Εκτός από τα παραπάνω, όλες οι εκδόσεις του κορυφαίου ηλεκτρικού SUV της αγοράς στη χώρα μας υποστηρίζονται τώρα από 4 χρόνια συντήρηση και service και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect (ή 160.00 χλμ.), η οποία είναι πλήρως μεταβιβάσιμη στον επόμενο ιδιοκτήτη, αυξάνοντας έτσι και την αξία μεταπώλησης του οχήματος.

Κι αφού την αποκτήσεις, χωρίς μουγκρητά στην εκκίνηση και θόρυβο στο πέρασμα, αλλά με περίσσια δύναμη, εκρηκτικό ξεπέταγμα και απίστευτη άνεση, η Mustang Mach-E συγκλονίζει. Η καλογυμνασμένη σιλουέτα της, το μακρύ και ανασηκωμένο αμάξωμα των 4,713 μ., σε στυλ coupe Crossover, η κλειστή μάσκα με το άλογο που καλπάζει, οι ακμές στο καπό, και τα σικ μαύρα περιμετρικά προστατευτικά, δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, με τα λεπτά φωτιστικά μπροστά και τα τρία ανεξάρτητα πίσω, να δημιουργούν μια μοναδική φωτεινή υπογραφή.

Mustang Mach-E
Mustang Mach-E
FORD

Στην καμπίνα, η απλότητα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και μάλιστα με ψηφιακή τεχνολογία. Η τεράστια οθόνη των 15,5 ιντσών, σαν κάθετο τάμπλετ, περιλαμβάνει τα πάντα σε λειτουργίες, ενώ μια ακόμα οθόνη 10,2 ιντσών, κάνει τη δουλειά του πίνακα οργάνων. Το μόνο περιστροφικό όργανο που θα βρεις, είναι για τον χειρισμό του κιβωτίου ταχυτήτων.

Φυσικά η εκκίνηση γίνεται πατώντας ένα μπουτόν, ενώ τραβώντας ένα άλλο εμπλέκεται το χειρόφρενο. Πριν ξεκινήσεις, μπορείς μέσω του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας SYNC4 να προχωρήσεις σε ρυθμίσεις που επιθυμείς. Επιλέγεις ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης, Whisper, Active και Untamed, τα οποία μεταβάλλουν την απόκριση των μοτέρ, τα γραφικά, τον εσωτερικό φωτισμό και το τελευταίο πρόγραμμα τον ήχο, έτσι για να νιώθεις ότι οδηγείς ένα V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ουσιαστικά, στο πρώτο πρόγραμμα κινείσαι με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, το δεύτερο σου δίνει γκάζι αλλά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, ενώ το τρίτο σου προσφέρει και τον ήχο.

Mustang Mach-E
Mustang Mach-E
FORD

Η άνεση στην καμπίνα είναι υποδειγματική, με ένα τεράστιο μεταξόνιο 2,984μ., ενώ στο πορτ-μπαγκάζ, του οποίου η πόρτα ανοίγει ηλεκτρικά, χωρούν 402 λίτρα όγκου αποσκευών, ενώ υπάρχει χώρος, αδιάβροχος, για ακόμα 100 λίτρα μπροστά, κάτω από το καπό, εκεί που θα βρισκόταν ένα θερμικό μοτέρ.

Πατώντας, λοιπόν, διακοπτάκια στις κολόνες των θυρών, αντί να τραβάς λεβιέδες, ανοίγεις και κάθεσαι σε ένα δερμάτινο σαλόνι, που όμοιο δε βρίσκεις εύκολα.

Κι αφού καθίσεις, πατάς τον διακόπτη της εκκίνησης και χωρίς να περιμένεις κάποιο βρουμ, έφυγες κι έγινες καπνός.

Mustang Mach-E
Mustang Mach-E
FORD

Μάλιστα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πέντε μοναδικές εκδόσεις. Η Style RWD τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 269 ίππους, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον πίσω άξονα (πισωκίνηση), σε συνδυασμό με μια συμπαγή και εξαιρετικά αποδοτική μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh. Η έκδοση Premium RWD των 294 ίππων, αντλεί ενέργεια από μια μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία 98 kWh. Η γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακίνητες εκδόσεις, αμφότερες με την ονομασία Premium AWD, με την πρώτη να αποδίδει μέγιστη ισχύ 269 ίππους σε συνδυασμό με μπαταρία 75 kWh και τη δεύτερη να έχει ισχύ 351 ίππους, με μπαταρία 98 kWh.

Mustang Mach-E
Mustang Mach-E
FORD

Στην κορυφή της προϊοντικής πυραμίδας της νέας Mustang Mach-E βρίσκεται φυσικά η έκδοση GT. Φέροντας την σχεδιαστική και τεχνολογική υπογραφή της Ford Performance, η Mustang Mach-E GT εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και σε συνδυασμό με την μπαταρία extended range των 98 kWh, αποδίδει την εντυπωσιακή ισχύ των 487 ίππων. Με τη μεγάλη μπαταρία των 98 kWh (καθαρή 88 kWh), το μέγιστο της αυτονομίας φθάνει έως τα 550 χλμ., χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σε αστικές συνθήκες και το πρόγραμμα οδήγησης Whisper. Στο πρόγραμμα Active οι επιδόσεις φθάνουν στο αποκορύφωμα, αλλά με επιβάρυνση στην κατανάλωση ενέργειας, όπως είναι λογικό. Πάντως, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα, ακριβώς για να μην αδειάζει η μπαταρία, όταν οι οδηγοί «σανιδώνουν» το γκάζι.

Η Mustang Mach-E είναι από τα αυτοκίνητα που θα ήθελες για την καθημερινότητά σου, αλλά και για το ταξίδι. Με εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης, εντελώς αθόρυβη λειτουργία, εκτός κι αν έχεις βάλει το πρόγραμμα Untamed, που τόνισα παραπάνω, και μοιάζει να ακούς εξατμίσεις ενός συμβατικού υπερ-αυτοκινήτου και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Με πληθώρα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, αποτελεί ένα… must αυτοκίνητο αγοράς.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα