"Ελληνοποιήσεις" αλλοδαπών με τη βοήθεια επίορκων αστυνομικών

Πάνω από δώδεκα προσαγωγές ένστολων και πολιτών, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής τους στη σπείρα
via Associated Press

Κύκλωμα έκδοσης ταυτοτήτων και διαβατηρίων με πλαστά πιστοποιητικά για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών με τη συμμετοχή επίορκων αστυνομικών φαίνεται πως έβαλαν στο στόχαστρό τους τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ”Αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ από το απόγευμα της Τρίτης προχώρησαν σε περισσότερες από δώδεκα προσαγωγές ένστολων και πολιτών, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής τους στη σπείρα ”ελληνοποιήσεων”. Μεταξύ των προσαχθέντων φέρεται να υπάρχουν και αστυνομικοί, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας και -σύμφωνα με την έρευνα- έναντι αμοιβής εξέδιδαν με πλαστές βεβαιώσεις ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς, προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα μας.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας από τους προσαχθέντες, είναι αξιωματικός, ενώ κάποιοι από τους αστυνομικούς και στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να σχηματίσουν δικογραφία και να μετατρέψουν σε συλλήψεις τις προσαγωγές όσων τα στοιχεία σε βάρος τους είναι επιβαρυντικά.

Popular in the Community