ΔΙΕΘΝΕΣ
14/09/2021 09:45 EEST

Ενας κλόουν που δεν αστειεύεται με τα μικρόβια έχει γίνει περιζήτητος στην Μαλαισία

Για το νέο του ρόλο μετά την πανδημία μετέτρεψε το μηχάνημα καπνού που χρησιμοποιούσε στα πάρτι σε συσκευή απολύμανσης.

REUTERS
ψ

Όταν η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τη Μαλαισία, ο Σαχρούλ Χισάμ Μπαχαρουντίν, όπως και πολλοί άλλοι που συνεργάζονταν στενά με ανθρώπους, σύντομα έχασε τη δουλειά του ως διασκεδαστής - ζογκλέρ που μερικές φορές ντύνονταν κλόουν.

Αλλά αντί να τα παρατήσει, ο 43χρονος από τη δυτική Μαλαισία βρήκε έναν νέο τρόπο χρήσης των δεξιοτήτων του. Να απολυμαίνει τα σπίτια των ανθρώπων φορώντας τη στολή του κλόουν.

Για το νέο του ρόλο, μετέτρεψε το μηχάνημα καπνού που χρησιμοποιούσε στα πάρτι, σε συσκευή απολύμανσης, ενώ έδινε επιπλέον χαρά διασκεδάζοντας τα παιδιά με τη στολή του κλόουν, που ολοκληρώθηκε με μια χειρουργική μάσκα με βαμμένη κόκκινη μύτη και χαμόγελο.

«Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν ή να πάνε στο εμπορικό κέντρο και περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ίσως και αυτά νιώθουν αγχωμένα», δήλωσε ο Σαχρούλ Χισάμ ο οποίος έχει γίνει γνωστός ως ο «κλόουν που απολυμαίνει».

«Έτσι, με αυτή την εμφάνιση, ίσως μπορώ να τους διασκεδάσω και να τους φτιάξω το κέφι, ενώ απολυμαίνω το σπίτι τους», πρόσθεσε.

REUTERS
ψ

Αφού καθαρίσει τα σπίτια τους, ο Χισάμ συνήθως περνά χρόνο με τα παιδιά των πελατών του, κάνοντάς τα να γελούν δημιουργώντας μπαλόνια σε σχήμα ζώων και βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους.

Τα αστεία του έγιναν σύντομα viral στο διαδίκτυο, με τους πελάτες να τον επαινούν για το ότι έφερε στο σπίτι τους μια πολύ απαραίτητη διασκέδαση σε μια δύσκολη περίοδο.

Η Μαλαισία, η οποία έχει αναφέρει σχεδόν δύο εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 και 20.419 θανάτους, βρίσκεται υπό κάποια μορφή καραντίνας από τον Μάιο μετά από ένα κύμα μολύνσεων που προκλήθηκε από την μετάλλαξη Δέλτα.

Στο παρελθόν, ο Χισάμ ήταν επίσης διοργανωτής τελετών, προτού τα λοκντάουν σταματήσουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Τώρα, λαμβάνει κατά μέσο όρο τρία ραντεβού την εβδομάδα για να απολυμαίνει σπίτια, εμπορικά κέντρα και καταστήματα.

«Υπηρεσίες όπως αυτή που προσφέρω εγώ, παρέχονται παντού τώρα, αλλά το στυλ μου τις κάνει μοναδικές», λέει.