ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/07/2020 21:39 EEST | Updated 02/07/2020 11:33 EEST

Ένας στους τρεις ταξιδιώτες πέρασε από τεστ κορονοϊού

Με την πληρότητα πάνω από 80% στα αεροσκάφη, υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν στη χώρα μας περίπου 24.000 άτομα.

ASSOCIATED PRESS

Ενδεικτικά της συνέχειας είναι τα στοιχεία από τους ελέγχους για συμπτώματα κορονοϊού στα αεροδρόμια την 1η Ιουλίου- πρώτη επίσημη από το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων για διεθνείς πτήσεις.

Πάνω από 200 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν, από τις 235 που είχαν προγραμματιστεί, καθώς ακυρώθηκαν ορισμένες, κυρίως στην Αθήνα. 

Με την πληρότητα πάνω από 80% στα αεροσκάφη, υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν στη χώρα μας περίπου 24.000 άτομα, εκ των οποίων 8.000 πέρασαν από δειγματοληπτικό τεστ κορονοϊού, καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να περάσουν όλοι από έλεγχο.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ενδεικτικές της συνέχειας, διότι αναμένονται και τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ.

Δεδομένης της άποψης «να σώσουμε ό,τι μπορούμε φέτος», αναφορικά με τον ελληνικό τουρισμό, το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων, στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, δείχνει θετικά σημάδια, λόγω του αριθμού των πτήσεων και του υψηλού ποσοστού πληρότητας.

Η Αθήνα κατέχει τα σκήπτρα στις αφίξεις, μολονότι τα περισσότερα ξενοδοχεία της παραμένουν κλειστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό έστειλε την Τετάρτη από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, την ίδια ώρα με την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί από τη Βουδαπέστη. Ο κ. Θεοχάρης είπε πως η «φετινή χρονιά δεν θα είναι όπως πέρυσι, ήδη έχουμε χάσει αρκετό χρόνο» για να επισημάνει πως «οι προτεραιότητες έπρεπε να είναι άλλες: ο άνθρωπος και η υγεία, που ήταν πάντα στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας τηρούνται οι σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών, των τουριστών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.