ΔΙΕΘΝΕΣ
24/11/2021 18:04 EET

Ένοχος ο Μπενζεμά για την υπόθεση εκβιασμού του Βαλμπουενά

Με την απόφαση αυτή κλείνει μία υπόθεση που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια.

via Associated Press

Το δικαστήριο αποφάσισε και έκρινε τελικά ένοχο τον Καρίμ Μπενζεμά για την προσπάθεια εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά για το περιστατικό του sextape.

Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός τιμωρήθηκε με ένα χρόνο φυλάκιση, αλλά με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ότι η επικοινωνία που είχε ο Μπενζεμά με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ήταν μία σκόπιμη προσπάθεια για να τον φέρει σε επαφή με τους εκβιαστές, ώστε αυτός να πληρώσει για να αποτρέψει τη μετάδοση του εν λόγω βίντεο.

Με την απόφαση αυτή κλείνει μία υπόθεση που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Ο Μπενζεμά προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι αθώος και για το λόγο αυτό έμεινε εκτός εθνικής ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιστροφή του το καλοκαίρι έδειξε ότι η εθνική Γαλλίας τον χρειάζεται, αφού σε 11 αγώνες έχει πετύχει 9 γκολ.

Πάντως η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσα από δηλώσεις του προέδρου της, είχε τονίσει ότι  η οποιαδήποτε απόφαση δεν πρόκειται να επηρεάσει την παρουσία του Μπενζεμά στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας.