ΗΠΑ: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού μετά από «συνέδριο swingers» στη Νέα Ορλεάνη

Ο διοργανωτής του ισχυρίζεται ότι τηρήθηκαν οι απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις!
ASSOCIATED PRESS

Σαράντα ένα άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό αφότου παρευρέθηκαν σε ένα συνέδριο swingers στη Νέα Ορλεάνη, την οποία οι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «εκδήλωση υπερ-μετάδοσης».

Στη συγκέντρωση, που ονομάζεται «Naughty in N’awlins», συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα στα μέσα Νοεμβρίου και πραγματοποιήθηκε παρά τα αυξημένα κρούσματα στην Πολιτεία της Λουιζιάνα εκείνη την εποχή.

Ενας από τους μολυσμένους swingers νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τον διοργανωτή της εκδήλωσης, Μπομπ Χάναφορντ.

«Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω στο παρελθόν, δεν θα διοργάνωνα ξανά αυτό το γεγονός», έγραψε ο ίδιος. «Δεν θα το έκανα ξανά αν ήξερα τότε αυτό που ξέρω τώρα. Με βαραίνει και θα συνεχίσει να με βαραίνει έως ότου όλοι είναι 100% καλά».

Η συμμετοχή στην εκδήλωση Naughty in N’awlins ήταν, πάντως, πολύ μικρότερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Περίπου 2.000 άτομα παρακολούθησαν το event το 2019 και περίπου 250 πραγματοποίησαν το ταξίδι φέτος.

Ο Χάναφορντ ισχυρίζεται ότι στο συνέδριο επιβλήθηκαν οι απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις ενώ κρατήθηκαν και ημερολόγια επαφών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμμετέχοντες είχαν κάνει πριν τεστ για κορονοϊό και το 50% είχε ήδη αντισώματα.

Ο διοργανωτής αποδίδει τα πολλά κρούσματα στην εφησυχασμό καθώς το πολυήμερο γεγονός έφτασε στο τέλος του.

«Σχεδόν κάθε κρούσμα, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ επιμελής τις δύο πρώτες μέρες και στη συνέχεια χαλάρωσε λίγο» εξήγησε.

Πηγή: Guardian