ΔΙΕΘΝΕΣ
16/01/2020 17:55 EET | Updated 16/01/2020 18:00 EET

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ παρακράτησε παράνομα την βοήθεια 391 εκατ. στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου, το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού παραβίασε τον νόμο υπό τις οδηγίες του Τραμπ.

ASSOCIATED PRESS

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ μπλόκαρε παράνομα την εγκεκριμένη από το Κογκρέσο αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία, ύψους 391 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής του Κογκρέσου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Το Γραφείο Λογοδοσίας της κυβέρνησης των Η.Π.Α., μια ακομμάτιστη υπηρεσία που εργάζεται για το Κογκρέσο, διαπίστωσε ότι το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο υπό την καθοδήγηση του προέδρου Τραμπ.

«Η πιστή εκτέλεση του νόμου δεν επιτρέπει στον Πρόεδρο να υποκαταστήσει τις δικές του πολιτικές προτεραιότητες με εκείνες τις οποίες το Κογκρέσο έχει θέσει σε ισχύ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η έκθεση. «Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού παρακράτησε κεφάλαια για λόγους πολιτικής, κάτι που δεν επιτρέπεται βάσει του νόμου. Η παρακράτηση δεν ήταν μια προγραμματισμένη καθυστέρηση. Ως εκ τούτου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού παραβίασε τον νόμο».

Sponsored Post