ΗΠΑ: Εκατομμύρια τζιτζίκια θα αναδυθούν φέτος από το έδαφος μετά από 17 χρόνια

Τι άλλο θα μας βρει το 2020...
ASSOCIATED PRESS

Μετά τις σφήκες δολοφόνους και την πανδημία του κορονοϊού φυσικά, οι Αμερικανοί βρήκαν άλλον έναν λόγο να ανησυχούν αφού φέτος αναμένεται να αναδυθούν από το έδαφος εκατομμύρια τζιτζίκια μετά από 17 χρόνια.

Για την ακρίβεια ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους έως και 1,5 εκατομμύρια τζιτζίκια ανά στρέμμα και οι άνθρωποι που ζουν στη Νοτιοδυτική Βιρτζίνια, περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Δυτικής Βιρτζίνια θα μπορούσαν να γίνουν μάρτυρες αυτού του μοναδικού φαινομένου, αναφέρει το Virginia Tech σε δελτίο τύπου.

Ευτυχώς, τα τζιτζίκια είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Το χειρότερο είναι ο θόρυβος που κάνουν, ο οποίος μπορεί να γίνει ενοχλητικός.

Ωστόσο, αποτελούν κίνδυνο για τις ορχιδέες, τα αμπέλια και τα δέντρα λόγω των συνηθειών ωοτοκίας των θηλυκών της.

«Τα τζιτζίκια μπορούν να εμφανιστούν σε συντριπτικούς αριθμούς και οι καλλιεργητές σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», δήλωσε ο Ντάγκ Φάιφερ, καθηγητής στο Τμήμα Εντομολογίας του Virginia Tech.

Τα τζιτζίκια εμφανίζονται είτε ετησίως είτε περιοδικά. Μεγάλο μυστήριο παραμένει το γιατί τα περιοδικά τζιτζίκια εμφανίζονται μόνο κάθε 13 ή 17 χρόνια, αλλά έχει θεωρηθεί ότι γίνεται για να αποφεύγεται ο συγχρονισμός τους με τους κύκλους αναπαραγωγής των θηρευτών τους.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή