ΔΙΕΘΝΕΣ
24/06/2019 10:02 EEST

ΗΠΑ: Μηχανόβιοι αποχαιρέτησαν τους 7 μοτοσικλετιστές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Περίπου 400 άτομα απηύθυναν το τελευταίο αντίο.

ASSOCIATED PRESS

Η προσχεδιασμένη τελετή Αγιασμού των Μοτοσικλετών για τους φίλους της μοτοσικλέτας εξελίχθηκε σε σκηνικό θρήνου την Κυριακή, καθώς περίπου 400 άτομα αποχαιρέτησαν και απέτισαν τιμές στους επτά μοτοσικλετιστές που σκοτώθηκαν σε φονικό τροχαίο με ημιφορτηγό.

Τα θύματα του δυστυχήματος το βράδυ της Παρασκευής ήταν μέλη ή υποστηρικτές των Marine JarHeads- μιας λέσχης μηχανόβιων της Νέας Αγγλίας που περιλαμβάνει πεζοναύτες και συζύγους τους- ηλικιών από 42 μέχρι 62.

 

ASSOCIATED PRESS
 

«Όταν πεθαίνουν, πεθαίνουμε όλοι» είπε η Λόρα Κάρντιναλ, αντιπρόεδρος του Manchester Motorcycle Club, προσθέτοντας ότι οι άλλοι μηχανόβιοι θα υποστηρίξουν τις οικογένειες των νεκρών. «Αυτές οι οικογένειες, έχουν να περάσουν πολλά τώρα. Έχουν έναν νέο κόσμο μπροστά τους».

 

ASSOCIATED PRESS

 

Τελετές Αγιασμού των Μοτοσικλετών (Blessing of the Bikes) γίνονται σε πολλές τοποθεσίες, με προσευχές για μια ασφαλή σεζόν. Στην εκδήλωση της Κυριακής, που έλαβε χώρα περίπου μια ώρα από το σημείο του δυστυχήματος, αναμενόταν να παραστούν 100-200 άτομα πριν το «πρόσωπό» της αλλάξει λόγω της τραγωδίας.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Ο αιδεσιμότατος Ριτς Μπαϊλάρτζεον πραγματοποίησε την τελετή, ευλογώντας τις μηχανές με ένα κλαδί βουτηγμένο και ζήτησε ενός λεπτού σιγή και προσευχή για τα θύματα. Ένας μοτοσικλετιστής σηκώθηκε για να πει μια προσευχή, αλλά βούρκωσε και δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει.

Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν ως Μάικλ Φεράτσι, 62 ετών, Άλμπερτ Μάζα Τζούνιορ, 59 ετών, Ντέσμα Όουκς, 42 ετών, Άαρον Πέρι, 45 ετών, Ντάνιελ Περέιρα, 58 ετών, Τζο Αν και Έντουαρντ Κορ, 58 ετών και οι δύο.