Κάρεν ΜακΝτούγκαλ: Ποια είναι η άγνωστη «πέτρα του σκανδάλου» στην υπόθεση Τράμπ

Το πρώην «κουνελάκι» του Playboy ισχυρίζεται ότι διατηρούσε σχέση με τον Τραμπ για 10 μήνες.
Jeff Kravitz via Getty Images

Μετά τη σύλληψη του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016, για να μην αποκαλύψει την σχέση τους πριν από τις προεδρικές εκλογές, μια δεύτερη γυναίκα ισχυρίζεται το ίδιο.

Σύμφωνα με έγγραφα, που ήρθαν στην δημοσιότητα και βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα του Μανχάταν, υπάρχουν στοιχεία και για μια δεύτερη περίπτωση χρηματισμού την ίδια περίοδο.

Όπως φαίνεται, ο Ντόναλντ Τράμπ έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να τακτοποιήσει την υπόθεση της «Γυναίκας 1» όπως είναι η κωδική ονομασία πίσω από την οποία βρίσκεται η Κάρεν ΜακΝτούγκαλ.

Bennett Raglin via Getty Images

Το πρώην «κουνελάκι» του Playboy ισχυρίζεται όπως και η Ντάνιελς, ότι διατηρούσε σχέση με τον Τραμπ για 10 μήνες κάτι που ο πρώην πρόεδρος αρνείται.

Ποια είναι η νέα «πέτρα του σκανδάλου»

Η ΜακΝτούγκαλ, γεννήθηκε στο Gary της Ιντιάνα και ξεκίνησε ως μοντέλο σε διαγωνισμούς μαγιό όταν ήταν 20 ετών.

Σύντομα, εντάχθηκε στην ομάδα των κοριτσιών του Playboy όταν κέρδισε το διαγωνισμό των Playmate of the Year το 1998 και ψηφίστηκε ως «Playmate των 90s», πίσω από την Πάμελα Αντερσον.

Christopher Polk via Getty Images

Στη συνέχεια εργάστηκε ως μοντέλο και έγινε η πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Men’s Fitness το 1999. Εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις και σε δευτερεύοντες ρόλους, όπως όταν έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από την ταινία Charlie’s Angels το 2000.

Το 2006, το περιοδικό New Yorker δημοσίευσε δηλώσεις της ΜακΝτούγκαλ, ότι συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ στο Playboy Mansion στο Λος Άντζελες, όπου ηχογράφησε ένα επεισόδιο του The Apprentice.

Σχεδόν από τότε, κι ενώ ο Τράμπ ήταν παντρεμένος ξεκίνησαν μια σχέση που κράτησε 10 μήνες ενώ μιλώντας στο CNN η ΜακΝτούγκαλ ισχυρίστηκε ότι βλέπονταν «τουλάχιστον πέντε φορές το μήνα» ενώ είχαν μια στοργική και συναινετική σχέση.

Μια συνωμοσία 150.000 δολαρίων

Το 2016, ενόψει των προεδρικών εκλογών, η ΜακΝτούγκαλ υπέγραψε συμφωνία αξίας 150.000 δολαρίων για να διηγηθεί την ιστορία της αποκλειστικά στην ταμπλόιντ εφημερίδα, National Enquirer.

Karen McDougall (Photo by Gregg DeGuire/WireImage)
Karen McDougall (Photo by Gregg DeGuire/WireImage)
Gregg DeGuire via Getty Images

Η συμφωνία της απαγόρευε να μιλήσει δημόσια για την υπόθεση. Όμως το άρθρο δεν δημοσιεύτηκε ποτέ και η ΜακΝτούγκαλ επιμένει ότι εξαπατήθηκε για να σιωπήσει και να μην μιλήσει ποτέ γι′ αυτή τη σχέση.

Όπως υποστήριξε, το National Enquirer συνωμότησε ώστε να «αγοράσει» μια ιστορία την οποία στη συνέχεια θα έθαβε για να μην βγει ποτέ στη δημοσιότητα προκειμένου να καλύψει και να προστατεύσει τον Τραμπ από τα σκάνδαλα.

Το 2021, η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ, η οποία είναι υπεύθυνη για την επιβολή του νόμου για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας, διαπίστωσε ότι ο εκδότης του Enquirer παραβίασε τους εκλογικούς νόμους πληρώνοντας τα δικαιώματα για την ιστορία της κ. ΜακΝτούγκαλ την οποία ποτέ δεν δημοσίευσε.

Διαπίστωσε επίσης ότι τα χρήματα, τα οποία καταβλήθηκαν στην κ. ΜακΝτούγκαλ κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016, ήταν παράνομη συνεισφορά στην προεκλογική εκστρατεία. Στο National Enquirer είχε επιβληθεί τότε πρόστιμο 187.500 δολαρίων.

Σήμερα η ΜακΝτούγκαλ εργάζεται ως μοντέλο και αρθρογράφος ενώ είναι υπέρμαχος της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης στις ΗΠΑ σχετικά με την «ασθένεια των εμφυτευμάτων στήθους», καθώς και η ίδια τα αφαίρεσε το 2017 μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

Το 2018, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, για την υποτιθέμενη σχέση, λέγοντας: «Λυπάμαι. Δεν θα ήθελα να μου το κάνουν ποτέ. Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο εκεί που ήμουν τότε, ξέρω ότι αυτό ήταν λάθος», είπε.

Ο Τραμπ ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με την ΜακΝτούγκαλ ενώ το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει αφορά αποκλειστικά στην εξαγορά της Στόρμι Ντάνιελς. Η ΜακΝτούγκαλ ωστόσο εμφανίζεται ως μάρτυρας στην υπόθεση της Ντάνιελς.

(με ληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή