ΗΠΑ: Τον δικό τους «Τιτανικό» έζησαν επισκέπτες σε μουσείο αφιερωμένο στο ναυάγιο

Κατέρρευσε μέρος του παγόβουνου, που προσομοιάζει εκείνο στο οποίο προσέκρουσε το υπερωκεάνιο το 1912.

Τρεις επισκέπτες στο Μουσείο «Titanic Museum Attraction» στη πόλη Πίτζον Φορτζ του Τενεσί τραυματίστηκαν, όταν κατέρρευσε μέρος από το παγόβουνο, που προσομοιάζει εκείνο στο οποίο προσέκρουσε το υπερωκεάνιο το 1912.

Σύμφωνα με τις αρχές, η πυροσβεστική έφτασε στον τόπο του ατυχήματος λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ύστερα από κλήση που δέχτηκε.

Αν και το μουσείο επιτρέπει στους επισκέπτες την επαφή με το παγόβουνο, παραμένει άγνωστο τι ακριβώς προκάλεσε την πτώση του.

Το προσωπικό αμέσως απέκλεισε την πρόσβαση στο κοινό, ενώ απομάκρυνε από το μουσείο τους επισκέπτες που βρίσκονταν μέσα στο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκατάσταση της ζημιάς θα χρειαστεί τέσσερις εβδομάδες για την επισκευή του.

Με ανάρτηση τους στο Facebook οι ιδιοκτήτες ανέφεραν πως προτεραιότητα τους ήταν και παραμένει η ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων του μουσείου ενώ η ποιότητα της συντήρησης είναι στα υψηλότερα επίπεδα.

Φυσικά, μέχρι την ολοκλήρωση των επισκευών οι επισκέπτες δεν θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν κοντά στο «παγόβουνο» που προκάλεσε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυάγια στην σύγχρονη ιστορία, με περισσότερους από 1.500 επιβάτες και πλήρωμα να χάνουν την ζωή τους.

Θα συνεχίσουν, όμως, να απολαμβάνουν την υπόλοιπη ξενάγηση, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να βάλουν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό που προσομοιώνει τις συνθήκες που βίωσαν οι επιβάτες του Τιτανικού μετά την βύθιση του.

Να σημειωθεί ότι ως αναμνηστικά οι επισκέπτες λαμβάνουν επίσης κάρτες επιβίβασης με τα ονόματα των πραγματικών επιβατών ή του πληρώματος.

wikipedia
Ο Τιτανικός ενώ προσκρούει στο παγόβουνο αποτελεί το σημαντικότερο από τα εκθέματα του μουσείου «Titanic Museum Attraction» στην πόλη Πίτζον Φορτζ στο Τενεσί.
Ο Τιτανικός ενώ προσκρούει στο παγόβουνο αποτελεί το σημαντικότερο από τα εκθέματα του μουσείου «Titanic Museum Attraction» στην πόλη Πίτζον Φορτζ στο Τενεσί.
George Rose via Getty Images

Popular in the Community