ΗΠΑ: 40.000 βαρέλια μπέρμπον Jim Beam κατέληξε στα νερά ποταμών σκοτώνοντας τα ψάρια

«Εχουμε δεσμευτεί να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ζημιά, στο περιβάλλον».
ASSOCIATED PRESS

Πρόστιμο 600,000 δολαρίων (537,000 ευρώ), επιβλήθηκε στην γνωστή εταιρεία παρασκευής μπέρμπον, Τζιμ Μπιμ, όταν φωτιά που προκλήθηκε στις αποθήκες της, την ανάγκασε να αδειάσει αλκόολ, μεγλεθους 37 χιλιομέτρων, στα ποτάμια του Κεντάκι και Οχάιο, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει το πρόστιμο, που της επιβλήθηκε από το συμβούλιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της πολιτείας του Κεντάκι.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο, όταν κεραυνός έπληξε αποθήκη με βαρέλια, στα σύνορα των κομητειών, Γούντφορντ και Φρανκλιν.

Περίπου 40,000 βαρέλια καταστράφηκαν, ενώ το ουίσκι κατέληξε στα παρακείμενα ποτάμια του Γκλένς Κρικ.

Το Τμήμα Αλιείας και Αγριων Ζώων του Κεντάκι, βρήκε νεκρά ψάρια κατά μήκος 100 χιλιομέτρων, του Γκλένς Κρικ και του ποταμού Κεντάκι. Το ίδιο συνέβη και στον ποταμό Οχάιο, χωρίς όμως το έγεθος της καταστροφής να είναι το ίδιο μεγάλο.

«Αν και κατορθώσαμε να περιορίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις που προκαλέσαμε τόσο στο περιβάλλον όσο και στην φύση, αναγνωρίζουμε τις θλιβερές και αναπόφευκτες επιπτώσεις του περιστατικού και έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ζημιά, στο περιβάλλον».

«Αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή προστίμου στην πολιτεία για το χρόνο που δαπανήθηκε αλλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν προκειμένου να αποκατασταθεί ο πληθυσμός των ψαριών», ήταν η δήλωση της εταιρείας που παράγει το Τζιμ Μπιμ.

Πηγή: Independent

Δημοφιλή