ΔΙΕΘΝΕΣ
27/03/2021 16:57 EET | Updated 27/03/2021 19:33 EET

ΗΠΑ: Γυναίκα βρέθηκε γυμνή μέσα σε φρεάτιο στις ΗΠΑ - Είχε χαθεί στο υπόγειο δίκτυο τρεις εβδομάδες

Περιπλανιόταν αναζητώντας μια έξοδο. Πώς εντοπίστηκε, πως επιβίωσε και το μυστήριο στην ιστορία της εξαφάνισή της.

Μια απίστευτη ιστορία, με πρωταγωνίστρια μια 43χρονη γυναίκα που βρέθηκε γυμνή μέσα σε φρεάτιο της Φλόριντα των ΗΠΑ εξετάζουν οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας.

Η γυναίκα υποστηρίζει πως επί τρεις εβδομάδες είχε εγκλωβιστεί σε δαιδαλώδεις υπόγειες σήραγγες και υπονόμους, προσπαθώντας απελπισμένα να βρει ένα σημείο εξόδου ενώ όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να επιβιώσει καταναλώνοντας μόνο ένα κουτάκι ανθρακούχου αναψυκτικού με τζίντζερ.

Τελικά σώθηκε όταν μια οδηγός αυτοκινήτου άκουσε φωνές να έρχονται από το φρεάτιο.

Τα στοιχεία της 43χρονης δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καθώς οι αρχές ανησυχούν τόσο για την ασφάλειά της όσο και την ψυχική της υγείας.  

Η ιστορία της όμως είναι ένα μυστήριο που οι αρχές προσπαθούν να λύσουν.  

Η διάσωση της γυναίκας έγινε στην παραλιακή περιοχή Ντελρέι της Φλόριντα.

Μια οδηγός ΙΧ που είχε το παράθυρο της κατεβασμένο, άκουσε κραυγές, κάλεσε τις αρχές και ανέφερε το περιστατικό ενώ στο μεταξύ μπόρεσε να δει τη γυναίκα, να στέκεται γυμνή και σε βάθος περίπου 2,5μ. Από την άλλη άκρη της γραμμής ο τηλεφωνητής της Άμεσης Βοήθειας άκουγε έκπληκτος, όπως αναφέρει η Washington Post, πως μια γυναίκα είχε εγκλωβιστεί στο φρεάτιο. 

Τελικά οι διασώστες με τη χρήση  μιας σκάλας κατέβηκαν στο σημείο που ήταν η γυναίκα και την ανέσυραν ενώ στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες που ξέσπασαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα κατά την ολοκλήρωση τη επιχείρησης. Η γυναίκα ήταν γυμνή, βρώμικη, εξουθενωμένη, αδυνατούσε να σταθεί όρθια και έφερε εκδορές, 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομάδας διάσωσης, η έφερε πάντως μόνο επιφανειακά τραύματα ενώ στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε  πως πριν από τρεις εβδομάδες ο φίλος της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της. 

Η ίδια αργότερα, υποστήριξε, σύμφωνα με τον Guardian, πως κολυμπούσε σε ένα κανάλι και ξαφνικά είδε μια πόρτα την οποία και πέρασε. Στη συνέχεια όμως χάθηκε. 

Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει εάν η γυναίκα ήταν όντως επί τρεις εβδομάδες στο υπόγειο δίκτυο της περιοχής ενώ ειδικοί σύμβουλοι των αρχών υποστηρίζουν πως είναι πιθανό να έχασε εκτός από τον προσανατολισμό της, και την αίσθηση του χρόνου και να ήταν εγκλωβισμένη στο αποχετευτικό δίκτυο για δύο ή τρεις ημέρες.  Ωστόσο αυτό δεν εξηγεί γιατί ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της πριν από τρεις εβδομάδες.

«Δεν πιστεύουμε ότι διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Τεντ Γουάιτ, εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι κατά ποσο η ιστορία της είναι αξιόπιστη; Ήταν πράγματι εκεί κάτω εκεί κάτω όλο αυτό το διάστημα;».

Πηγές: Washington Post, Guardian