Επισκεφθήκαμε το Celebrity Infinity στον Πειραιά

Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί δρομολόγια έως τον Οκτώβριο του 2024 και θα έχει ως λιμάνι βάσης τον Πειραιά.
HuffPost Greece

Τα κρουαζιερόπλοια που θα έχουν ως βάση (home port) τον Πειραιά το 2024 θα είναι αρκετά. Πολλά περισσότερα θα είναι αυτά που θα επισκεφθούν τον Πειραιά, ως σταθμό.

Στις 4 Ιανουαρίου το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υποδέχθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, ενώ από τις αρχές Φεβρουαρίου ήδη έχει ξεκινήσει κρουαζιέρες με βάση το λιμάνι του Πειραιά, το Celebrity Infinity της Celebrity Cruises.

HuffPost Greece

Επισκέφθηκα το κρουαζιερόπλοιο χθες, έπειτα από πρόσκληση του Navigator Travel & Tourist Services (αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Celebrity Cruises στην Ελλάδα) και είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με αρκετά μέλη του πληρώματος, καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί Ελληνες, σε όλες τις θέσεις, μέχρι και καπετάνιος.

Το πλοίο κατηγορίας Millennium, θα αναχωρεί και θα επιστρέφει στον Πειραιά πραγματοποιώντας ποικίλα δρομολόγια 7 έως 11 νυκτών σε ελληνικούς προορισμούς όπως: Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ναύπλιο, Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά θα πηγαίνει και σε: Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι και Λεμεσό.

HuffPost Greece

Επιλέγοντας ως λιμάνι βάσης του Celebrity Infinity τον Πειραιά, η Celebrity Cruises αποδεικνύει ότι επενδύει στην Ελλάδα και κάνει πιο εύκολη και πιο προσιτή στον Έλληνα ταξιδιώτη την εμπειρία κρουαζιέρας, ενώ όπως είχα την ευκαιρία να δω, έρχονταν από το αεροδρόμιο πολλοί Αμερικανοί προκειμένου να επιβιβαστούν.

Το Celebrity Infinity διαθέτει 11 καταστρώματα, έχει μήκος 294 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.170 επιβάτες. Τον περασμένο μήνα, τον Ιανουάριο, το πλοίο ανακαινίστηκε στα ναυπηγεία της Μασσαλίας και οι δύο κυριότερες αλλαγές περιλαμβάνουν την δημιουργία του The Retreat Lounge που απευθύνεται στους επιβάτες που διαμένουν σε σουίτες και τη μετατροπή των Family Suites σε Sunset Suites.

HuffPost Greece

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την καλοκαιρινή σεζόν 2024 εκτός του Celebrity Infinity, ακόμη πέντε πλοία της Celebrity Cruises θα βρίσκονται στην Ευρώπη: το ολοκαίνουριο Celebrity Ascent θα βρίσκεται στη Δυτική και Ανατολική Μεσόγειο με αναχωρήσεις από τη Βαρκελώνη και την Τσιβιταβέκια, το Celebrity Constellation θα καλύπτει τους ομορφότερους προορισμούς της Αδριατικής με αναχωρήσεις από την Τσιβιταβέκια και την Ραβέννα, το Celebrity Equinox θα αναχωρεί από τη Βαρκελώνη και θα επισκέπτεται προορισμούς της Ισπανίας, Πορτογαλίας και του Μαρόκου, το Celebrity Apex θα αναχωρεί από το Σαουθάμπτον και θα επισκέπτεται τα νορβηγικά φιόρδ, την Ισλανδία και Ιρλανδία ενώ το Celebrity Silhouette θα αναχωρεί από το Ρότερνταμ προς Βαλτική, Σκανδιναβία και βρετανικά νησιά.

Δημοφιλή