Επιστήμονες απεικόνισαν το πρόσωπο ενός άνδρα που κατηγορήθηκε ότι ήταν βαμπίρ

Ο Μπάρμπερ δεν ήταν μόνο θύμα φυματίωσης. Ήταν επίσης θύμα του πανικού των βαμπίρ που σάρωσε τη Νέα Αγγλία το 1800.
.
.
Parabon NanoLabs, Inc.

Το 1990, παιδιά που έπαιζαν στο Γκρίσγουολντ του Κονέκτικατ, έπεσαν πάνω σε ένα νεκροταφείο που δεν γνώριζε κανένας.

Όταν οι αρχαιολόγοι άρχισαν να ερευνούν, ξεχώρισαν ένα τάφο. Στο εσωτερικό του υπήρχε ένας άνδρας του 19ου αιώνα του οποίου τα οστά του μηριαίου οστού είχαν αφαιρεθεί και είχαν τοποθετηθεί σε σχήμα σταυρού στο στήθος του.

Ο τρόπος που ήταν θαμμένος δείχνει ότι οι ντόπιοι μπορεί να πίστευαν ότι ήταν βαμπίρ. Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του, τον ξέθαψαν για να μην βλάψει τους ζωντανούς.

Ο άνδρας δεν ήταν βρικόλακας, αλλά το 2019, οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να τον αναγνωρίσουν: Ήταν ένας 55χρονος αγρότης που ονομαζόταν Τζον Μπάρμπερ και πέθανε από φυματίωση, αναφέρει το Smithsonianmag.

Τώρα, μια ομάδα ιατροδικαστών δημιούργησε μια εικόνα που απεικονίζει πώς θα μπορούσε να ήταν ο Μπάρμπερ.

Το έργο είναι μια συνεργασία μεταξύ της Parabon NanoLabs και του Εργαστηρίου Αναγνώρισης DNA των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν τα αποτελέσματά τους στο Διεθνές Συμπόσιο για την Ταυτοποίηση του Ανθρώπου την περασμένη εβδομάδα, ένα ετήσιο συνέδριο εγκληματολογίας.

.
.
Tech. Sgt. Robert Trujillo / Armed Forces Medical Examiner System

Με βάση την ανάλυση DNA, οι ερευνητές προέβλεψαν ότι ο Μπάρμπερ είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα, καστανά μάτια και καστανά ή μαύρα μαλλιά, σύμφωνα με δήλωση της Parabon. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις προβλέψεις και μια τρισδιάστατη εικόνα του κρανίου, ένας ιατροδικαστής ανακατασκεύασε το πρόσωπο του Μπάρμπερ.

Ο Μπάρμπερ δεν ήταν μόνο θύμα φυματίωσης. Ήταν επίσης θύμα του πανικού των βαμπίρ που σάρωσε τη Νέα Αγγλία το 1800.

«Συχνά κατηγορούσαν τον βαμπιρισμό για την αλλαγή στην εμφάνιση, την ακανόνιστη συμπεριφορά και τους θανάτους των φίλων και της οικογένειάς τους που στην πραγματικότητα υπέφεραν από παθήσεις όπως η πορφυρία, η πελλάγρα, η λύσσα και η φυματίωση», αναφέρει η Parabon.

Όταν πέθανε ο Μπάρμπερ, η κοινότητά του πιθανότατα πίστευε ότι ήταν ένας βρικόλακας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα