Υπόθεση παράνομων γεννήσεων: Στο Νοσοκομείο Χανίων γέννησε παρένθετη μητέρα

Υπό την εποπτεία της Εθνικής αρχής ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής η Μονάδα στα Χανιά.
ΧΑΝΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΧΑΝΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Eurokinissi

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 13/8 αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν τα 9 άτομα που συνελήφθησαν με βαριές κατηγορίες για την ιδιωτική μονάδα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απολογίες των δυο ιατρών και των επτά γυναικών θα γίνονται σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσουν όλη την ημέρα.

Στο μεταξύ στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων γέννησε μια από τις παρένθετες μητέρες τις οποίες έφερνε η μονάδα στα Χανιά. Η 39χρονη γυναίκα από την Γεωργία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Υπενθυμίζεται πως και το βράδυ της Τετάρτης 9/8 στο Νοσοκομείο Χανίων είχε διακομισθεί μια παρένθετη μητέρα με το 9 ημερών νεογνό της, η οποία νωρίτερα είχε προσαχθεί στις δικαστικές αρχές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ , η ιδιωτική Μονάδα στα Χανιά, λειτουργεί υπό την εποπτεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, παρουσία ενός εμβρυολόγου και ενός νεογνολόγου, που ήρθαν στα Χανιά από την Αθήνα προκειμένου να υπάρχει ομαλή παρακολούθηση των γυναικών, ενώ η Μονάδα εποπτεύεται και από την ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση είναι πολύ δύσκολη καθώς υπάρχουν ζευγάρια που έχουν δώσει γεννητικό υλικό για να αποκτήσουν παιδί – είτε μέσω παρένθετων μητερών, είτε με υλικό που συντηρείται σε κρυοσυντήρηση είτε είναι στην διαδικασία κυοφορίας και θα πρέπει να εξετασθούν όλες οι επιπτώσεις από τις δραματικές εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, στο προφίλ του ιατρού επικεφαλής της μονάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει εκδηλωθεί ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης με δεκάδες μηνύματα κυρίως γυναικών αλλά και αντρών.

Δημοφιλή