ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/03/2019 17:29 EET

Ερευνα: Πού βρίσκονται οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

Συγκεντρωμένοι σε 10 μεγαλουπόλεις.

Thomas Trutschel via Getty Images

Ιδιωτικά αεροσκάφη, δεκάδες πανάκριβα σπίτια και ακίνητα στα πιο περιζήτητα μέρη ανά την υφήλιο και πολυτέλειες που δεν τολμά να φανταστεί καν ο μέσος νους περιλαμβάνει η καθημερινότητα των πιο πλουσίων ανθρώπων του κόσμου. Ποιοι είναι αυτοί, όμως και πού μπορεί να τους βρει κανείς;

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα του κολοσσού συμβούλων στο real estate, Knight Frank, περισσότεροι από τους μισούς μεγιστάνες που ανήκουν στην παγκόσμια οικονομική ελίτ, βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μόλις 10 πόλεις του πλανήτη. Στην κορυφή αυτών βρίσκονται το Λονδίνο, το Τόκυο και η Σιγκαπούρη, όπου εδρεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, λόγω των επιχειρηματικών ευκαιριών, του lifestyle και των υποδομών ή ανέσεων που αυτές προσφέρουν.

Εντύπωση προκαλεί πως στην πρώτη 10αδα υπάρχει μόνο μια πόλη των ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη, παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

 

Knight Frank, The Wealth Report 2019

Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα, εκτιμάται ότι υπήρχαν σχεδόν 200.000 πολυεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, με τα 2/3 αυτών να εντοπίζονται στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η Γηραιά Ηπειρος θεωρείται η περιοχή, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι από αυτούς τους κροίσους, ενώ με την άνοδο που παρατηρείται στην Ασία υπολογίζεται πως για πρώτη φορά το 2019 περισσότεροι από 20 εκατ. άνθρωποι θα έχουν περιουσία τουλάχιστον 1 εκατ, ευρώ.

Η πλειοψηφία αυτών, επισημαίνει η μελέτη για τον παγκόσμιο πλούτο, ξοδεύει πολλά χρήματα για αυτοκίνητα, ακριβό ουίσκι, έργα τέχνης, κοσμήματα και διαμάντια.

Πηγή: Bloomberg