Ερντογάν για Ράφα: Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λογοδοτήσουν οι βάρβαροι

Αποκάλεσε το Ισραήλ ξανά «κράτος τρομοκράτη».
via Associated Press

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα κάνει «ό, τι είναι δυνατόν» ώστε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και «οι βάρβαροι να λογοδοτήσουν».

«Αυτή η σφαγή, που έγινε μετά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου (της Χάγης) για τον τερματισμό των επιθέσεων, αποκάλυψε για μία ακόμα φορά το στυγνό και προδοτικό πρόσωπο του κράτους τρομοκράτη», μετά την επίθεση του ισραηλινού στρατού στην Ράφα.

«Όπως ο Χίτλερ, ο Μιλόσεβιτς (πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας), ο Κάρατζιτς (πρώην Σέρβος ηγέτης της Βοσνίας) και άλλοι φαραώ της Ιστορίας που θαυμάζουν, δεν θα αποφύγουν την κατάρα. Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ζητήσουμε λογαριασμό από τους βαρβάρους αυτούς, τους δολοφόνους αυτούς, που δεν έχουν καμία σχέση με την ανθρωπιά», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την 64η επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960, που ανέτρεψε τον τότε πρωθυπουργό, Αντνάν Μεντερές, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Οι γενοκτόνοι εγκληματίες, οι οποίοι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 36.000 Παλαιστίνιους αδελφούς μας μέχρι σήμερα, έριξαν βροχή από πυραύλους και βόμβες σε αμάχους σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα, τον οποίο κήρυξαν χθες ασφαλή ζώνη. Αυτή η σφαγή, η οποία έλαβε χώρα μετά την έκκληση του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσουν οι επιθέσεις, αποκάλυψε για άλλη μια φορά το αιματηρό και αισχρό πρόσωπο του κράτους-τρομοκράτη».

«Καθώς ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο δεν μπορούν να κάμψουν την ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, πιέζεται στο εσωτερικό της χώρας του και προσπαθεί να παρατείνει την πολιτική του ζωή χύνοντας περισσότερο αίμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Δημοφιλή