netaniachoe

«Ανάγκη να γεφυρωθούν τα εναπομείναντα κενά, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να τερματιστεί ο πόλεμος»
«Αφήστε τη Γάζα να ζήσει», «Οι εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ». Χιλιάδες διαδηλωτές καταφθάνουν στη πρωτεύουσα ενόψει της ομιλίας Νετανιάχου στο Κογκρέσο.
Συνάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού με Μπάιντεν και Χάρις η οποία όμως τελικά δεν θα προεδρεύσει κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο. Πορείες σε Ουάσιγκτον και άλλες μεγάλες πόλεις.
Σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών του στρατού, παρουσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Κατηγορίες προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για «σαμποτάζ» στις διαπραγματεύσεις
Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως το τέλος αυτής της φάσης του πολέμου θα ανακοινωθεί σε 10 μέρες. Αεροπορικές επιδρομές όμως και στοχευμένες επιθέσεις όμως θα συνεχιστούν.
Ο Γιουβάλ Ντίσκιν, πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας), χαρακτήρισε τον Νετανιάχου «τον χειρότερο πρωθυπουργό» του Ισραήλ.
Όποιος νομίζει το αντίθετο "πλανάται". Υποστηρίζει πως απελευθέρωση ομήρων θα γίνει μόνο μέσω συμφωνίας με την Χαμάς.Μόνος τρόπος απαλλαγής από αυτή, είναι η ανάδειξη νέας ηγεσίας.
"Κάθε ενέργεια του οδηγεί στην καταστροφή του Ισραήλ. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για ό,τι έγινε την 7η Οκτωβρίου" λένε διαδηλωτές και ζητούν επιστροφή των ομήρων εδώ και τώρα.
Η παραίτηση του αποτέλεσε μια έντονη επίδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό