Εργασία: Ερευνα του kariera.gr αποκαλύπτει τι ζητούν από τον εργοδότη όσοι ψάχνουν για δουλειά

4ήμερη εργασία χωρίς αύξηση, ή 5ήμερη εργασία με αύξηση; - Ποιός είναι "καλός μάνατζερ"; - Tι μας κρατάει μακριά από τη δουλειά των ονείρων μας;
kyonntra via Getty Images

Στο πλαίσιο μίας ευρείας έρευνας που διεξήγαγε τo kariera.gr συγκέντρωσε και ομαδοποίησε τα “θέλω” των job seekers. Μέσα από χιλιάδες απαντήσεις που έδωσαν μέσω LinkedIn, αποτυπώθηκε τι ζητούν από τους πιθανούς εργοδότες τους, όσοι αναζητούν εργασία.

Περισσότεροι από 20.000, συνολικά, απάντησαν μεταξύ άλλων για την 4ήμερη εργασία, για τα κίνητρα στην παραγωγικότητα, για το τι ζητούν από ένα μάνατζερ, αλλά και για το τι τους κρατάει μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους.

4ήμερη εργασία χωρίς αύξηση, ή 5ήμερη εργασία με αύξηση;

- Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε 4ήμερη εργασία με τον ίδιο μισθό, ενώ το 45% επισήμανε πως προτιμά 5ήμερη εργασία με 20% αύξηση μισθού. Συγκεκριμένα:

- Όσον αφορά το κάθε πότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν δουλειά, 41% σημείωσε πως αυτό συμβαίνει κάθε 2-3 χρόνια, 11% κάθε χρόνο, ενώ το 32% των ερωτώμενων δηλώνει… δεινόσαυρος!

- Σχετικά με την παραγωγικότητα, 34% των ερωτηθέντων υπογράμμισαν πως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το work-life balance, 32% ανέφεραν τις ευκαιρίες ανέλιξης και εξέλιξης, 26% το καλό κλίμα και 8% τον καλό μάνατζερ.

- Στο ίδιο πλαίσιο, ερωτηθέντες για το τι κάνει έναν μάνατζερ καλό, πάνω από τους μισούς απαντούν “η ενσυναίσθηση”, 1 στους 3 αναφέρει την καθοδήγηση, ενώ το 18% σημειώνει την οργάνωση.

- Στο πλαίσιο της έρευνας, 1 στους 2 ερωτηθέντες απάντησε πως δεν επιβραβεύεται καθόλου από τον εργοδότη του, 24% αναφέρει πως επιβραβεύεται με αύξηση μισθού, ενώ το 23% λαμβάνει bonus.

Σεξισμός, bullying, ανιστότητες

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο στην πλειοψηφία τους αφορούν το work-life balance (43%), ενώ ακολουθούν ο σεξισμός και το bullying, η έλλειψη ευκαιριών και η άνιση αμοιβή.


84% απαντούν πως ήταν ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Τέλος, ερωτηθέντες για το τι είναι αυτό που τους κρατά μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους, απαντούν την έλλειψη εμπειρίας και δεξιοτήτων, τη δυσκολία στη μετεγκατάσταση, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και τη δυσκολία στο networking.

Δημοφιλή