Εργάτες από τη Λατινική Αμερική και οι εξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη - Εργάζονταν στη γέφυρα

Εργάζονταν στην εταιρεία Brawner Builders, έναν τοπικό εργολάβο που εκτελεί εργασίες συντήρησης σε γέφυρες στην πολιτεία του Μέριλαντ.
via Associated Press

Από τη Λατινική Αμερική είναι και οι έξι άνθρωποι, που αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί από τις Αμερικιανικές αρχές, στην Βαλτιμόρη από την πρόσκρουση του πλοίου στη γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ανάμεσα στα θύματα είναι ο Μιγκέλ Λούνα, πατέρας τριών παιδιών με καταγωγή από το Ελ Σαλβαδόρ ενώ οι υπόλοιποι είχαν καταγωγή από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα.

Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, τα μέσα αναφέρουν ότι όλοι εργάζονταν στην εταιρεία Brawner Builders, έναν τοπικό εργολάβο που εκτελεί εργασίες συντήρησης σε γέφυρες στην πολιτεία του Μέριλαντ.

Σκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν σε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων, ενώ δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από το νερό, με έναν από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Μιγκέλ Λούνα αναγνωρίστηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Casa, η οποία παρέχει υπηρεσίες στην κοινότητα μεταναστών στη Βαλτιμόρη.

«Είναι σύζυγος, πατέρας τριών παιδιών και ζει στο Μέριλαντ πάνω από 19 χρόνια», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Casa, Γκουστάβο Τόρες.

Ο γιός του Μάρβιν Λούνα, δήλωσε στην Washington Post ότι ήξερε ότι ο πατέρας του ήταν στη γέφυρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν ήξερε ότι είχε καταρρεύσει μέχρι που φίλοι του τον κάλεσαν και του είπαν: «Η γέφυρα έπεσε».

Το Associated Press αναφέρει, ότι ο δήμαρχος της περιοχής Yassir Suazo Sandova, επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στους αγνοούμενος είναι ένα άτομο από την Ονδούρα ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Γουατεμάλας επιβεβαίωσε ότι δύο από τους εργαζόμενους ήταν υπήκοοι του, από τις περιοχές Πετέν και Τσικιμούλα.

Δημοφιλή