Εργοδότης «γαλέρας» ζητά από τους υπαλλήλους του φωτογραφία της μπαταρίας του κινητού τους

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν γίνει πρωτοσέλιδα ειδήσεων για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους τους για την αύξηση της παραγωγικότητας εδώ και καιρό.
.
.
odditycentral

Ο εργοδότης μιας μικρής εταιρείας στο Γουχάν της Κίνας προκάλεσε πρόσφατα διαμάχη στο διαδίκτυο αφού έγινε γνωστό ότι ζητά από τους υπαλλήλους να του στείλουν φωτογραφία από την ένδειξη μπαταρίας του κινητού τους πριν φύγουν από τη δουλειά.

Πεπεισμένος ότι η κακή απόδοση της εταιρείας του τους τελευταίους μήνες σχετιζόταν κατά κάποιο τρόπο με τον χρόνο που αφιερώνουν οι εργαζόμενοι στα smartphone τους αντί να εργάζονται, ένα αφεντικό της εταιρείας στο Γουχάν αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ελέγχοντας τη χρήση του τηλεφώνου τους καθημερινά. Σύμφωνα με έναν υπάλληλο που πήγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκαλύψει την αμφιλεγόμενη μέθοδο ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αυτός και οι συνάδελφοί του πρέπει να μπουν στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου τους και να τραβήξουν φωτογραφία από την ένδειξη μπαταρίας του κινητού τους τηλεφώνου για την ημέρα και να το στείλουν στο αφεντικό τους.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιμετώπισαν πολύ καλά αυτήν την παρεμβατική τακτική καταπάτησης της ιδιωτικής ζωής. Πολλοί το χαρακτήρισαν άχρηστο, ενώ άλλοι συμβούλεψαν τους υπαλλήλους της εταιρείας απλώς να παραιτηθούν και να βρουν ένα καλύτερο μέρος για να εργαστούν.

«Είναι εξωφρενικό, όταν μια εταιρεία αρχίζει να κάνει τέτοια πράγματα, συνήθως σημαίνει ότι κατεβαίνει και μπορείς να αρχίσεις να σχεδιάζεις να αλλάξεις δουλειά», σχολίασε ένα άτομο στο Weibo.

«Μια ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής», στάθηκε κάποιος άλλος.

Μερικοί άνθρωποι επεσήμαναν ότι τα άτομα που εργάζονται για την εταιρεία θα μπορούσαν απλώς να παρακάμψουν αυτόν τον αμφιλεγόμενο κανόνα φέρνοντας απλώς ένα δεύτερο smartphone μαζί τους και απλώς στέλνοντας στιγμιότυπα οθόνης από αυτό.

Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι, μετά τη διαδικτυακή διαμάχη, ο πρόεδρος της εταιρείας εξέδωσε μια δημόσια δήλωση εξηγώντας ότι η μέθοδός του δεν αφορούσε ποτέ την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των υπαλλήλων του, αλλά την αύξηση της παραγωγικότητας διασφαλίζοντας ότι δεν έλεγχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια στη δουλειά. Αυτό ελάχιστα έκανε για να ηρεμήσει τους υπαλλήλους.

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν γίνει πρωτοσέλιδα ειδήσεων για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους τους για την αύξηση της παραγωγικότητας εδώ και καιρό. Από το να εξευτελίζουν δημόσια τους υπαλλήλους επειδή δεν εκπληρώνουν στόχους, μέχρι την εγκατάσταση χρονοδιακόπτη στις τουαλέτες.

Δημοφιλή