«Ετερος Εγώ, Νέμεσις»: Οι πρώτες φωτογραφίες, η Μαίρη Χρονοπούλου και λίγο backstage

Η συνάντηση με τον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια και τους πρωταγωνιστές της σειράς, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της πειρατείας.
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
domniki mitropoulou

«Κλείνουν όλα τα ανοιχτά κεφάλαια από την ταινία και ό,τι έχει μείνει ανοιχτό στη σειρά. Δεν μένουν ερωτήματα για το τι συμβαίνει στους χαρακτήρες. Απαντώνται όλα. Αν μετά από δύο τρία χρόνια με πάρει τηλέφωνο ο Δημήτρης (Μιχαλάκης) και μου πει, δεν κάνουμε ένα spinoff, ένα remake, εδώ είμαστε και το συζητάμε. Γενικά έχω μάθει στη ζωή μου, στα 47 μου χρόνια να μη λέω “ποτέ” και “για πάντα”. Θεωρούμε αυτή τη στιγμή ότι από όλες τις απόψεις πρέπει να κλείσει ένας κύκλος. Δεν μ’ αρέσει να είμαστε στη λογική των παλιών πλοιοκτητών, αν δεν βουλιάξει το καράβι δεν το βγάζεις από τη θάλασσα. Είναι πολύ ωραίο να σεβαστούμε αυτό που κάναμε και να το αγαπήσουμε στον βαθμό που να το τελειώσουμε την ώρα που πρέπει. Να μην έχει καμία φθορά», είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της πολυσυζητημένης αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ: Νέμεσις» σε παραγωγή COSMOTE TV, ολοκληρώθηκαν και οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές στα COSMOTE TV studios.

Πενήντα και μία ημέρες γυρισμάτων, οκτώ επεισόδια, περισσότεροι από πενήντα ηθοποιοί, επιστροφές, αλλά και νέες αφίξεις, χωρίς προς το παρόν ημερομηνία πρεμιέρας -ο τρίτος κύκλος αναμένεται τέλη του 2022 με αρχές του 2023.

Η νέα σεζόν, σε σενάριο του σκηνοθέτη και της Κατερίνας Φιλιώτου, μιλάει περισσότερο για τις συνέπειες. «Η Νέμεση συνδέεται με όλους τους χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει από την ταινία μέχρι και τον τελευταίο κύκλο και έχει περισσότερο τη μορφή της θείας δίκης. Στον άξονα ότι στη ζωή, όπως ξέρουμε όλοι, δεν είναι δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις αλλά να ζεις με τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρες. Κάπως έτσι έρχεται η Νέμεση για όλους τους χαρακτήρες. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, θα εισπράξουν τη θεία δίκη, τη συνέπεια, αν θέλετε, των επιλογών και των πράξεων τους», είπε ο Τσαφούλιας, συνέδοντας την εξέλιξης της ιστορίας με τον τίτλο.

domniki mitropoulou

Στον νέο κύκλο ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας. Πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά μεταξύ ονείρων και παραισθήσεων, γιατί μόνο εκεί τη συναντά. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του. Παράλληλα, η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν οδηγεί σε συγκρούσεις και φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις συνέπειες των επιλογών τους. Η Νέμεσις έρχεται για όλους.

«Υποψιάζομαι ότι είναι ο καλύτερος μας κύκλος, αλλά για να βεβαιωθώ πρέπει να τελειώσω το μοντάζ», πρόσθεσε αστειευόμενος, σημειώνοντας ότι «έπρεπε να είναι καλύτερος, αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε έναν κύκλο ακόμη».

Θα έκανε ένα ακόμη crime thriller, ο Σωτήρης Τσαφούλιας; «Το να κάνω crime thriller μετά το Έτερος Εγώ, στρατηγικά αν θέλετε, είναι λάθος. Μόνο να χάσω έχω. Το έκανα τρεις φορές με την Cosmote TV, το κάναμε καλά, έχουμε φτιάξει κατά γενική ομολογία την καλύτερη αστυνομική σειρά που έχει γυριστεί ποτέ στη χώρα μας. Γιατί να ξαναδοκιμάσω στο ίδιο πεδίο; Θα μπορούσα να κάνω μία κωμωδία μετά. Ένα μιούζικαλ. Κάτι διαφορετικό. Από κει και πέρα, εάν μας επισκεφτεί πάλι μία καλή ιστορία...».

«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
domniki mitropoulou
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
domniki mitropoulou
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
domniki mitropoulou
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
domniki mitropoulou
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
domniki mitropoulou
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»
domniki mitropoulou

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μάνος Βακούσης, Τάσος Νούσιας, Πέτρος Λαγούτης, Κόρα Καρβούνη, Μαριάννα Τουμασάτου, Δημήτρης Καπετανάκος, Άννα Μενενάκου μίλησαν για τη σειρά που ολοκληρώνεται, υπογραμμίζοντας τις συνθήκες εργασίας -όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καπετανάκος «μετά από πολλά χρόνια στη δουλειά μάθαμε πώς πρέπει να λειτουργεί η δουλειά»-, αλλά και τις σχέσεις, «μετρημένες και ζυγισμένες στο πραγματικό πεδίο της ζωής», σύμφωνα με τον Τάσο Νούσια.

Μόνο χαρά και δέος να σκηνοθετείς τη Μαίρη Χρονοπούλου

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για οποιονδήποτε ρόλο στη σειρά χωρίς να δώσουμε σπόιλερ», είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας στην ερώτηση της HuffPost για τον ρόλο της Μαίρης Χρονοπούλου. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υποδύεται μία ισχυρή γυναίκα του υποκόσμου που στο παρελθόν είχε δώσει τα ηνία στους νεότερους και τώρα οι νεότεροι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους γιατί τα πράγματα πήγαν λίγο στραβά. Ήταν τεράστια τιμή και χαρά να την έχουμε μαζί μας, μεγαλώσαμε με τις ταινίες της, από τις κωμωδίες μέχρι Τα Κόκκινα Φανάρια και μόνο χαρά και δέος είναι να την έχεις στην κάμερα και να τη σκηνοθετείς. Και να πω επίσης, ότι δεν έφυγε με ασθενοφόρο από τα Μέγαρα. Και ότι είναι μια χαρά και ανυπομονεί κι εκείνη για την πρεμιέρα», κατέληξε απαντώντας σε δημοσιεύματα που συνέδεσαν -αυθαίρετα-το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Μαίρη Χρονοπούλου στα μέσα Απριλίου με τα γυρίσματα της σειράς.

Μαίρη Χρονοπούλου
Μαίρη Χρονοπούλου
domniki mitropoulou

Επιστροφές και νέες αφίξεις

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του τρίτου κύκλου επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (καθηγητής Λαΐνης), o Πέτρος Λαγούτης (αστυνόμος Παντελής Σκλαβής), η Βίκυ Παπαδοπούλου (δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου), η Άννα Μενενάκου (αστυνόμος Μάρθα Καρρά), καθώς και οι Μάνος Βακούσης (Απόστολος Μπαρασόπουλος), Σπύρος Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος Μαρκάτος), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη Μαρούδα), Δημήτρης Καπετανάκος (Άλκης Μασάτος), Τάσος Νούσιας (Νίκος Βανόρτας) και Κόρα Καρβούνη (Δανάη).

Παράλληλα, ο νέος κύκλος επεισοδίων του «Έτερος Εγώ» υποδέχεται μεταξύ άλλων τους ηθοποιούς Γιάννη Μπέζο, Κώστα Αρζόγλου, Σπύρο Μπιμπίλα, Ηλία Λογοθέτη, Αντίνοο Αλμπάνη, Κρατερό Κατσούλη, Στράτο «Stan» Αντιπαριώτη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρη Χατζάκη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Κώστα Φαλελάκη, Αθηνά Τσιλύρα, Σοφία Πανάγου κ.ά.

Το καστ πλαισιώνεται, επίσης, από τους Δημήτρη Μαυρόπουλο, Θάνο Τοκάκη, Χρήστο Σαπουντζή, Νίκη Λάμη, Κρις Ραντάνοφ, Άρη Αντωνόπουλο, Κυριάκο Σαλή, Τόνια Μαράκη, Βασίλη Μπατσακούτσα, Αθηνά Αλεξοπούλου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Φώτη Θωμαΐδη, Κων/νο Σειραδάκη, Γιάννη Εγγλέζο, Μαρία Παπαλάμπρου, Μελέτη Γεωργιάδη, Δημήτρη Μαρίζα, Δημήτρη Λαγούτη.

Δημήτρης Μιχαλάκης: Πάνω από 400.000 ελληνικά νοικοκυριά έχουν το πειρατικό κουτί

Το «παρών» έδωσε και ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director της Cosmote TV, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντηση με τον Σωτήρη Τσαφούλια. «Κάποια στιγμή, το 2018 πρέπει να ήταν, συναντώ τον Σωτήρη Τσαφούλια, γιατί είχα δει την ταινία του στο YouTube, δεν είχα πάει να τη δω στο σινεμά, δεν κράτησε και πάρα πολύ-ξέρετε το στόρι. Την είχε ανεβάσει στο YouTube, την παρακολούθησα και ήμασταν στη φάση με την ομάδα του Cosmote TV πώς και με ποιόν τρόπο θα μπούμε επιτέλους στη μυθοπλασία. Στη συνάντηση καταλάβαμε ότι ταιριάζουμε και ότι μπορούμε να κάνουμε μία σειρά που θα μας βάλει με αξιώσεις στον χάρτη της μυθοπλασίας».

Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που έθιξε ο Δ. Μιχαλάκης είναι της πειρατείας. «Η πειρατεία στην Ελλάδα μας δυσκολεύει πάρα πολύ όσον αφορά την ανάπτυξη της αγοράς και είναι ένα θέμα που πρέπει να αναδειχθεί από όλους μας, γιατί μας εμποδίζει να συνεχίσουμε να επενδύουμε ακόμη περισσότερο σε ορίτζιναλ περιεχόμενο. Δεν είναι απλό. Είναι μία συμμετοχή σε ένα έγκλημα. Το να έχεις αυτό το πειρατικό κουτί το οποίο έχουν πλέον πάνω από 400.000 ελληνικά νοικοκυριά, είναι μία συμμετοχή σε ένα έγκλημα», σημείωσε με νόημα, προσθέτοντας ότι σε Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία έχει παταχθεί η πειρατεία.

Ο Δημήτρης Μιχαλάκης αναφέρθηκε και στα «τέλη που έχουμε ως κλάδος συνδρομητικής. Ένα από αυτά τα τέλη είναι ιδιαίτερα άδικο γιατί επιβάλλεται στην Cosmote TV και στον ανταγωνιστή μας, τη NOVA και σε όλους όσοι είναι στην Ελλάδα, αλλά δεν επιβάλλεται στο Netflix, στο Apple TV, στο HBO, στο Disney+. Πρόκειται για ένα τέλος που είναι τώρα σε αναστολή και ελπίζουμε να παραμείνει σε αναστολή, μέχρι είτε να επιβληθεί σε όλους και να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση των ελληνικών σε σχέση με τις ξένες πλατφόρμες, είτε να καταργηθεί. Γιατί δεν υπάρχει δραστηριότητα ξένης πλατφόρμας προκειμένου να γυριστεί ελληνικό περιεχόμενο».

Δημοφιλή