ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2019 14:55 EET | Updated 11/12/2019 15:03 EET

Έτσι γίνονται οι προεκλογικές καμπάνιες: Ο Μπόρις Τζόνσον γύρισε σκηνή του «Love Actually»

Ένα (ομολογουμένως ευρηματικό) τηλεοπτικό σποτ του Βρετανού πρωθυπουργού εν όψει εκλογών.

YouTube/ The Conservatives
.

Η σκηνή της ερωτικής εξομολόγησης του Άντριου Λίνκολν προς την Κίρα Νάιτλι στο «Love Actually» είναι από τις πιο γνωστές στο σινεμά των τελευταίων δεκαετιών (τουλάχιστον, για τους πιο ρομαντικούς). Ανεξαρτήτως αυτού, η αλήθεια είναι πως δεν θα περίμενε κανείς να τη δει να αναδημιουργείται για σκοπούς προεκλογικής εκστρατείας, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον και το επιτελείο του, όπως φαίνεται, τα πάνε καλά από άποψης ιδεών και ευρηματικότητας!

Στο τρίλεπτο κλιπ, με τίτλο «Brexit Actually», ο Τζόνσον εμφανίζεται στο κατώφλι μιας γυναίκας να ζητά την ψήφο της με...επιγραφές, όπως και ο Λίνκολν στην ταινία. Στις επιγραφές γράφει τα εξής: « Με λίγη τύχη το επόμενο έτος θα έχουμε τελειώσει με το Brexit (αν το κοινοβούλιο δεν το μπλοκάρει ξανά) και μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά προς το παρόν επίτρεψέ μου να σου πω, η ψήφος σου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Ο άλλος θα μπορούσε να κερδίσει. Οπότε πρέπει να κάνεις μια επιλογή- ανάμεσα σε μια λειτουργική πλειοψηφία ή άλλη μια Βουλή με αδύναμη πλειοψηφία».

 

 

Το κλιπ τελειώνει με τον ίδιο να απομακρύνεται και να λέει στην κάμερα «φτάνει, ας τελειώνουμε».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της The Sun, η ομάδα του νυν πρωθυπουργού δούλευε πάνω στο σποτάκι εδώ και καιρό, αλλά παραλίγο να μην το βγάλει επειδή μια βουλευτής των Εργατικών είχε την ίδια ιδέα και ανέβασε παρόμοια σκηνή στο Twitter της τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, τελικά αποφάσισαν να το βγάλουν τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, όπως και να είχε.