Εξωκοσμικό μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων προσγειώνεται στο Ντουμπάι

Ο οίκος Σόθμπις αναμένει ότι το διαμάντι "Αίνιγμα" θα πωληθεί για τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ευρώ.
via Associated Press

Ο οίκος δημοπρασιών Σόθμπις αποκάλυψε ένα διαμάντι που είναι κυριολεκτικά... εξωκοσμικό.

Ο οίκος αποκαλεί το μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων, που εικάζεται ότι προήλθε από το διάστημα - “Το Αίνιγμα”. Το σπάνιο διαμάντι παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο μιας περιοδείας στο Ντουμπάι και το Λος Άντζελες, προτού δημοπρατηθεί τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο.

Αναμένεται ότι το διαμάντι θα πωληθεί για τουλάχιστον 5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες (6 εκατ. ευρώ). Ο οίκος δημοπρασιών σχεδιάζει μάλιστα να δεχτεί και κρυπτονομίσματα ως πληρωμή.

Η Σόφι Στίβενς, ειδικός στα κοσμήματα στον οίκο Σόθμπις στο Ντουμπάι, είπε στο Associated Press ότι ο αριθμός πέντε έχει ιδιαίτερη σημασία για το διαμάντι, το οποίο έχει επίσης 55 όψεις.

via Associated Press

«Το σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο της παλάμης στις χώρες της Μέσης Ανατολής, του Χάμσα, που συμβολίζει δύναμη και προστασία», είπε. Στα αραβικά, Χάμσα σημαίνει ”πέντε” και πιστεύεται ότι το φυλαχτό αυτό προστατεύει τον κάτοχό του από το κακό μάτι.

«Έτσι, υπάρχει ένα ωραίο μοτίβο του αριθμού πέντε που συσχετίζεται με το διαμάντι», πρόσθεσε.

Η Στίβενς δήλωσε επίσης ότι το μαύρο διαμάντι είναι πιθανό να προέρχεται από το διάστημα.

«Τα διαμάντια καρμπονάδο, πιστεύουμε ότι σχηματίστηκαν από εξωγήινες προελεύσεις, πιθανώς απο μετεωρίτες που συγκρούστηκαν στη Γη», είπε.

Τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως carbonado, είναι εξαιρετικά σπάνια και βρίσκονται μόνο στη Βραζιλία και την Κεντρική Αφρική.

Δημοφιλή