Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φινλανδία λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Πολλές περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού εδώ και δύο εβδομάδες.
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν.
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν.
John Thys/Pool via REUTERS/File Photo

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, ανοίγοντας τον δρόμο για το κλείσιμο της εστίασης και την επιβολή αυστηρών, περιοριστικών μέτρων.

Η απόφαση ελήφθη ενώ οι νέες μεταλλάξεις του ιού οδηγούν σε απότομη αύξση των κρουσμάτων στην Φινλανδία, η οποία έχει ήδη κλείσει τα σύνορά της. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία και να περιορίσει τις μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια.

″Για την κυβέρνηση είναι απαραίτητο να μειώσουμε όλοι τις επαφές μας” δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν. ”Είναι στο χέρι όλων μας το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση την άνοιξη και το καλοκαίρι.”

Πολλές περιοχές της Φινλανδίας αντιμετωπίζουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού εδώ και δύο εβδομάδες. Εστίες μετάδοσης έχουν αναφερθεί ανάμεσα σε σκιέρ στη Λαπωνία και εργάτες σε ναυπηγεία και οικοδομές.

Η Φινλανδία, μία από τις χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν πληγεί βαρειά από την πανδημία, μετράει 58.064 κρούσματα και μόλις 742 θανάτους. Οι δε νοσηλευόμενοι για κορονοϊό είναι σήμερα 210.